ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα χαιρετίζει την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη σύγκληση άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη από 27 έως 29 Απριλίου, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στόχος της εν λόγω διάσκεψης, όπως τονίζεται, είναι να βρεθεί κοινό έδαφος που θα οδηγήσει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση για την επίλυση του Κυπριακού.

Η λύση αυτή θα πρέπει να βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να είναι συμβατή με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και να οδηγήσει σε μια λειτουργική και βιώσιμη δικοινοτική, διζωνική Ομοσπονδία, σημειώνει περαιτέρω το ΥΠΕΞ.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει πως η Ελλάδα, με την ιδιότητα της εγγυήτριας δύναμης, προτίθεται να συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση της Γενεύης συνεισφέροντας εποικοδομητικά στις προσπάθειες επίτευξης του στόχου της άτυπης διάσκεψης.

Σημειώνεται πως τη σύγκληση άτυπης συνάντησης 5+1 για την Κύπρο, στις 27-29 Απριλίου, στη Γενεύη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ.

«Μετά τις διαβουλεύσεις που διεξήγαγε εκ μέρους του γ.γ. η ανώτερη αξιωματούχος του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, τους περασμένους μήνες, ο γενικός γραμματέας προτίθεται να συγκαλέσει μία άτυπη συνάντηση 5+1 για το κυπριακό ζήτημα, στη Γενεύη της Ελβετίας, από τις 27 μέχρι τις 29 Απριλίου», ανέφερε ο κ. Ντουζαρίκ.

Όπως σημείωσε ο ιδιος, «ο σκοπός της συνάντησης θα είναι να προσδιοριστεί αν υπάρχει κοινό έδαφος για να διαπραγματευτούν τα μέρη μια διαρκή λύση του κυπριακού προβλήματος, εντός ενός προβλεπτού ορίζοντα».

Διαβάστε ακόμη: Δένδιας – Χριστοδουλίδης: Σε διαρκή, στενό συντονισμό Ελλάδα και Κύπρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή