Μ. Ξαφά: Γιατί δεν βγαίνουν τα μαθηματικά του Αλ. Τσίπρα

Μ. Ξαφά: Γιατί δεν βγαίνουν τα μαθηματικά του Αλ. Τσίπρα

«Με τον νέο ποινικό κώδικα οι ποινές είναι μικρότερες»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά τις αναφορές του αρχηγού Αλέξη Τσίπρα στον ποινικό κώδικα, κατά τη συζήτηση της Πέμπτης στη Βουλή.

«Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: “ναι μεν μειώσαμε τη μέγιστη ποινή από 20 σε 15 χρόνια φυλάκισης, αλλά αυξήσαμε τον χρόνο που εκτίουν από 1/3 σε 2/5, άρα αυστηροποιήσαμε τον νόμο». Όμως 20×1/3=6,7 ενώ 15×2/5=6,0! Και τελείωσε Πολυτεχνείο!» ανέφερε μέσω Twitter η κ. Ξαφά.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας τον κάλεσε να σταματήσει «τον λαϊκισμό και τα ψέματα ότι ο νέος ποινικός κώδικας έχει μετατρέψει τον βιασμό από κακούργημα σε πλημμέλημα. Δεν ισχύει αυτό».

Όπως πρόσθεσε –μεταξύ άλλων- «με τον νέο ποινικό κώδικα άλλαξε οι ονομαστική ποινή. Αλλά η χρονική διάρκεια της έκτισης της ποινής είναι μεγαλύτερη. Μια μεταρρύθμιση που συμμετείχαν αξιόλογοι άνθρωποι από όλο το φάσμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή