Αδ. Γεωργιάδης: Το Πάσχα πιθανή επανεκκίνηση της εστίασης

Αδ. Γεωργιάδης: Το Πάσχα πιθανή επανεκκίνηση της εστίασης

54" χρόνος ανάγνωσης

Το Πάσχα είναι μια πιθανή περίοδος για να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως «περάσαμε τη θύελλα και το ναυάγιο και αρχίζουμε να βλέπουμε την ξηρά».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» ο κ. Γεωργιάδης, επιβεβαίωσε ότι το πιθανότερο σενάριο για να ανοίξουν λιανεμπόριο αλλά και υπηρεσίες όπως κομμωτήρια, είναι στις 22 Μαρτίου, πάντα εφόσον το επιτρέψουν τα δεδομένα της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη: Στόχος για λιανεμπόριο και σχολεία μέσα στον Μάρτιο

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν στα μαγαζιά κάποιες ώρες την ημέρα, στέλνοντας μήνυμα σε ειδικό πενταψήφιο αριθμό. Τόνισε, μάλιστα, ότι ο περιορισμός θα είναι μόνο χρονικός και όχι χιλιομετρικός, με στόχο να μην υπάρχει συνωστισμός στους δρόμους.

Συμφωνά με τον υπουργό Ανάπτυξης, οι έως τώρα εκτιμήσεις είναι ότι η αγορά δε θα ανοίξει με τη μορφή ακορντεόν, για να ξανακλείσει δηλαδή στη συνέχεια, λόγω των εμβολιασμών αλλά και λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας.

Τέλος, όπως επεσήμανε, λόγω της προόδου στο κομμάτι των εμβολιασμών είμαστε πολύ κοντά στο να αρχίσει αυτό να φαίνεται και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.