Σε επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα για τη Νέα Σμύρνη απαντά ο Κυρ. Μητσοτάκης την Παρασκευή

Σε επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα για τη Νέα Σμύρνη απαντά ο Κυρ. Μητσοτάκης την Παρασκευή

1' 15" χρόνος ανάγνωσης

Σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για τα περιστατικά αστυνομικής βίας, πρόκειται να απαντήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Παρασκευή.

Με την επίκαιρη ερώτηση ο Αλέξης Τσίπρας ζητεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει:

«– Για πόσο ακόμη θα επιτρέπετε αυτό το κρεσέντο φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με πρόσχημα την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που εσείς ο ίδιος και στελέχη της κυβέρνησής σας διαρκώς παραβιάζετε;

– Γιατί δεν αποσύρετε άμεσα από τους ελέγχους που αφορούν την τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό, όπως λ.χ. αυτοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., και για ποιον λόγο παύσατε την επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη;».

Διαβάστε επίσης: Ν. Σμύρνη: Οι καταθέσεις, οι αναφορές, η αναζήτηση στοιχείων

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε εκδήλωση του τμήματος φεμινιστικής πολιτικής του κόμματος, ανέφερε: «Τα περιστατικά βίας που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα μας γεμίζουν όλους αποτροπιασμό και μεγάλη ανησυχία για το προς τα πού πηγαίνουμε». 

Κυβέρνηση: «Μας ενόχλησαν οι εικόνες στη Νέα Σμύρνη»

Υπενθυμίζεται πως τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη εξελίχθηκαν σε πεδίο σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης, με την κυβέρνηση αφενός να δηλώνει την ενόχλησή της για τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αφετέρου όμως να κάνει λόγο για «αλληλουχία των γεγονότων» η οποία «δεν αλλάζει». Τάδε έφη η κ. Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ερωτηθείσα για την αστυνομική βία που καταγράφηκε σε βίντεο την Κυριακή που μας πέρασε.

Διαβάστε ακόμη: Διασταυρούμενα πυρά από την αντιπολίτευση