ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κ. Βλάση στη Θεολογική Σχολή Χάλκης και το Ορφανοτροφείο Πριγκήπου

episkepsi-k-vlasi-sti-theologiki-scholi-chalkis-kai-to-orfanotrofeio-prigkipoy-561300364

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Την Κωνσταντινούπολη επισκέπτεται ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης. Το ταξίδι έγινε με αφορμή την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ αλλά και την Κυριακή της Ορθοδοξίας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ΥΦΥΠΕΞ για θρησκευτικές κι εκκλησιαστικές υποθέσεις.

episkepsi-k-vlasi-sti-theologiki-scholi-chalkis-kai-to-orfanotrofeio-prigkipoy0

Ο κ. Βλάσης σήμερα επισκέφθηκε σήμερα την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το Ορφανοτροφείο Πριγκήπου. Τον συνόδευαν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Μιχάλης Διάμεσης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας Γεωργία Σουλτανοπούλου και ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του, Παύλος Δριμάλας.

episkepsi-k-vlasi-sti-theologiki-scholi-chalkis-kai-to-orfanotrofeio-prigkipoy2

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πρίγκηπο, συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων Δημήτριο. Το πρόγραμμα του κ. Βλάση περιλαμβάνει συναντήσεις με ομογενειακούς και εκπαιδευτικούς φορείς της Ελληνικής Μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

episkepsi-k-vlasi-sti-theologiki-scholi-chalkis-kai-to-orfanotrofeio-prigkipoy4

Ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε επίσης κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και αύριο θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο.

Επιπλέον πραγματοποίησε και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με ανταποκριτές, επιχειρηματίες, εκπροσώπους ομογενειακών και εκπαιδευτικών φορέων της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη αλλά και ακαδημαϊκούς.