Αλ. Τσίπρας: Κατάσταση πολέμου στα νοσοκομεία

Αλ. Τσίπρας: Κατάσταση πολέμου στα νοσοκομεία

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία έχει περάσει πλέον στη β΄ φάση. Στην Κουμουνδούρου μιλούν για «δικαίωση» σε σχέση με το καμπανάκι που είχαν χτυπήσει εξαρχής για την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ. Το σφυροκόπημα από τον Αλ. Τσίπρα θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες με αποκορύφωμα την Παρασκευή, καθώς αναμένει να δει αν το Μαξίμου θα προχωρήσει σε νέες ανακοινώσεις όσον αφορά το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων. Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει το σερί των εμφανίσεών του στη Βουλή, στο ν/σ για το Ελληνικό. Στο κόμμα έχουν εκτιμήσει πως η παρουσία του στην Ολομέλεια έχει στριμώξει την κυβέρνηση και τον εκάστοτε υπουργό που καλείται να του απαντήσει. 

Χθες ο τέως πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου βρέθηκε. «Το προσωπικό, νοσηλευτικό και ιατρικό, δίνει με αυταπάρνηση και πάνω και έξω από τις δυνάμεις του τις υπηρεσίες στον άνθρωπο, όμως η συσσώρευση ασθενών που έχουν ανάγκη να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ και η έλλειψη κλινών δημιουργούν μια κατάσταση η οποία πραγματικά, δεν είναι υπερβολή, είναι εικόνα κατάστασης πολέμου», ανέφερε. Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στην κριτική που ασκεί εδώ και καιρό στον Κυρ. Μητσοτάκη, πως δεν φρόντισε να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, αλλά ούτε επίταξε ιδιωτικά νοσηλευτήρια. «Ανακοίνωσε στο και πέντε την επίταξη ιδιωτών γιατρών η κυβέρνηση και πάλι, όμως χωρίς σχέδιο», σημείωσε και συμπλήρωσε πως «δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια είναι COVID free. Δίπλα μας εδώ είναι το “Ερρίκος Ντυνάν”, ένα μεγάλο νοσοκομείο το οποίο θα μπορούσε να περιθάλψει COVID περιστατικά, με πολλές κλίνες ΜΕΘ».

Επίθεση έχει εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ και για το self testing που θα γίνεται μέσω των φαρμακείων. Μιλούν για «μπάχαλο» από το Μαξίμου σε σχέση με το αν θα δηλώνονται τελικά σε κάποια πλατφόρμα και σημειώνουν τη μειωμένη αξιοπιστία που έχουν σε σύγκριση με τα μοριακά. Τονίζουν πως «οι πολίτες που θα κάνουν το τεστ των φαρμακείων και θα βγαίνουν θετικοί, εν συνεχεία θα πρέπει να πληρώνουν για να κάνουν και μοριακά test για επιβεβαίωση. Αρα δεν προκύπτει κάποια ελάφρυνση». Στην Κουμουνδούρου επιμένουν πως η μόνη λύση είναι η συνταγογράφηση και αποζημίωση μοριακών και rapid τεστ από τον ΕΟΠΠΥ, που «εγκληματικά», όπως επισημαίνουν, «αρνείται η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο». Σε υψηλούς τόνους, το σύνολο της αντιπολίτευσης ισχυρίζεται πως ο πρωθυπουργός ολιγώρησε με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλευθεί πολύτιμο χρόνο που είχε στη διάθεσή του. «Η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους την έχουν χάσει εκτός ΜΕΘ», δήλωσε ο Π. Χρηστίδης και υπενθύμισε πως η κ. Γεννηματά από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει επίταξη ιδιωτικών κλινών, μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων και ένταξη όλων στο ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά. Στην ίδια γραμμή, το ΚΚΕ ζητάει άμεση επίταξη –χωρίς αποζημίωση– όλων των νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων του ιδιωτικού τομέα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή