ΣΥΡΙΖΑ: Στροφή στην καθημερινότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Στροφή στην καθημερινότητα

Πρόταση νόμου για την ακρίβεια – Με νέο βίντεο ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε σαφές πως θα στοχεύσει όσους θεωρεί «αδύναμους κρίκους» της Ν.Δ.

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση στην Κουμουνδούρου έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στα κοινά θα είναι καθημερινή, είτε μέσω τηλεοπτικών εμφανίσεων –ακόμη και σε εκπομπές που δεν έχουν αμιγώς πολιτικό περιεχόμενο– είτε σε εκδηλώσεις, αλλά κυρίως σε εξορμήσεις, που θεωρείται το δυνατό του σημείο. Εχουν επενδύσει στην καλή επαφή που έχει με τον κόσμο και στην προσέλκυση στην κάλπη νέου κοινού που δεν είχε έως τώρα σχέση με το κόμμα. Σήμερα θα επισκεφθεί τη Βαρβάκειο, ενώ χθες, στα χνάρια του Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να ταξιδέψει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και για αυτό το Πάσχα επέλεξε να επισκεφθεί την Κέρκυρα, καθώς το Ιόνιο δεν ήταν ένας από τους προηγούμενους σταθμούς του. Στο νησί των Φαιάκων η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταφέρει να εκλέξει ένα βουλευτή και να επιτύχει ποσοστό μεγαλύτερο από τον πανελλαδικό της μέσο όρο (18,56%). Οι μονοεδρικές της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και της Λευκάδας είχαν βαφτεί «γαλάζιες». Εμφαση στην καθημερινότητα και κυρίως στην ακρίβεια θα δοθεί τις επόμενες ημέρες και ήδη κατατέθηκε πρόταση νόμου, στην οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

• Θέσπιση ανώτατου περιθωρίου μεικτού κέρδους στα τρόφιμα και στη διύλιση πετρελαίου.

• Μηχανισμός παρακολούθησης και αποτροπής υπερκερδών στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας.

• Επιβολή έκτακτης εισφοράς στα πλεονάζοντα κέρδη των τραπεζών.

• Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, θέσπιση μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ για βασικά είδη διατροφής.

• Μείωση κόστους φυτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

• Καταβολή ειδικής κάρτας «Αγροκίνηση», μείωση κόστους αγροτικού ρεύματος.

• Μείωση κόστους κάρτας απεριορίστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΣΥΡΙΖΑ: Στροφή στην καθημερινότητα-1
Στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν της μνήμης των ανθρώπων που εκτελέσθηκαν την Πρωτομαγιά του 1944. [INTIME NEWS]

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ένα «ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας και καταστολής των μηχανισμών αισχροκέρδειας που δημιουργούν και ανατροφοδοτούν το φαινόμενο, με στόχο την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του συνόλου των πολιτών και τη θωράκιση της αξίας του ατομικού και οικογενειακού εισοδήματος από οποιαδήποτε πηγή». Αυξημένη βαρύτητα στην καμπάνια του κόμματος μέχρι τις 9 Ιουνίου θα έχει η κατάσταση στα νοσοκομεία και η ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας του ΕΣΥ, ειδικά στην περιφέρεια.

Με νέο βίντεο ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει σαφές πως θα στοχεύσει παράλληλα όσους θεωρεί «αδύναμους κρίκους» της Νέας Δημοκρατίας στην κούρσα των ευρωεκλογών. Με το σλόγκαν «πάμε να δούμε μαζί κάτι αστέρια» επιχείρησε να «επανασυστήσει» στο εκλογικό σώμα πρόσωπα από τη «γαλάζια παράταξη» που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα: ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, υφυπουργός Υγείας, με τη βιολογική ανάλυση που έδωσε για τις γυναικοκτονίες, η Βίκυ Φλέσσα, υποψήφια ευρωβουλευτής, η οποία μιλώντας για τα Τέμπη είπε πως «τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί», και ο Δημήτρης Κυριαζίδης, βουλευτής, για την προσβλητική αναφορά του στον ίδιο. Το σποτ καταλήγει στον Κώστα Καραμανλή και στην ομιλία του στη Βουλή λίγο πριν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Η μη απομάκρυνση των συγκεκριμένων προσώπων, κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει την αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας.

Το κράτος δικαίου

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο υπάρχουν ακόμη μάχες που θέλουν στην Κουμουνδούρου να κερδίσουν. Το στίγμα έδωσε ο Σωκράτης Φάμελλος την Τρίτη, που επέμεινε πολύ στα ζητήματα κράτους δικαίου, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να τονίζει πως οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν ένα πρώτο μήνυμα ανατροπής. Κομβική θα είναι η προ ημερησίας συζήτηση που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και σύμφωνα με τη δέσμευση του πρωθυπουργού θα διεξαχθεί μετά τις γιορτές. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που η αξιωματική αντιπολίτευση προχώρησε εγκαίρως στην κατάθεση της σχετικής πρότασης νόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή