Συνάντηση Χρυσοχοΐδη – Γιόχανσον για το μεταναστευτικό

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη – Γιόχανσον για το μεταναστευτικό

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με την Ευρωπαία επίτροπο, αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις, Ίλβα Γιόχανσον, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Τρίτη.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αναφέρθηκε στη σημαντική μείωση που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στις μεταναστευτικές ροές, επισημαίνοντας ότι αυτή, κυρίως, οφείλεται στα αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τη φρούρηση των συνόρων από την ελληνική πλευρά, με τη συμβολή και των δυνάμεων του Frontex.

Από την πλευρά της η Ευρωπαία επίτροπος αναφέρθηκε στα ζητήματα λειτουργίας χώρου Σένγκεν, στο νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου, σε θέματα βελτίωσης συνεργασίας στον τομέα των επιστροφών, καθώς και σε πρωτοβουλίες αναφορικά με την εσωτερική ασφάλεια της Ε.Ε.

Το νέο σύμφωνο μετανάστευσης στη συνάντηση Μητσοτάκη – Γιόχανσον

Νωρίτερα, η κ. Γιόχανσον συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, υπήρξε κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών πως χρειάζονται ουσιαστικές βελτιώσεις στη βάση της αλληλεγγύης, ώστε να μην μεταφέρεται όλη η ευθύνη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος αποκλειστικά στα κράτη – μέλη πρώτης γραμμής.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη πλήρους εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 για την αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος, ενώ συζητήθηκαν οι εξελίξεις όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή