Στις 6 Απριλίου η επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στη Λιβύη

Στις 6 Απριλίου η επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στη Λιβύη

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στη Λιβύη πρόκειται να πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τρίτη 6 Απριλίου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Όπως έκανε γνωστό η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Μεταβατικού Προεδρικού Συμβουλίου Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι και τον πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα σηματοδοτήσει επίσης την άμεση λειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη.

Όπως έγραφε στο φύλλο της Τετάρτης η «Καθημερινή», το προηγούμενο δεκαπενθήμερο διεξάγονταν συζητήσεις υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας ανάμεσα στην Αθήνα και στην Τρίπολη για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Η Αθήνα επιχειρεί να αποκτήσει παρουσία στη Λιβύη, με το ελληνικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στην προσπάθεια απόκτησης παρουσίας σε μια χώρα όπου η Τουρκία έχει πλέον δυσανάλογα σημαντική επιρροή. 

Πρόσκληση για επίσκεψη στην Τρίπολη είχε λάβει ο κ. Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον νέο πρωθυπουργό της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή