Στις 6 Απριλίου η επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στη Λιβύη

Στις 6 Απριλίου η επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στη Λιβύη

46" χρόνος ανάγνωσης

Επίσκεψη στη Λιβύη πρόκειται να πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τρίτη 6 Απριλίου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Όπως έκανε γνωστό η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Μεταβατικού Προεδρικού Συμβουλίου Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι και τον πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα σηματοδοτήσει επίσης την άμεση λειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη.

Όπως έγραφε στο φύλλο της Τετάρτης η «Καθημερινή», το προηγούμενο δεκαπενθήμερο διεξάγονταν συζητήσεις υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας ανάμεσα στην Αθήνα και στην Τρίπολη για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Η Αθήνα επιχειρεί να αποκτήσει παρουσία στη Λιβύη, με το ελληνικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στην προσπάθεια απόκτησης παρουσίας σε μια χώρα όπου η Τουρκία έχει πλέον δυσανάλογα σημαντική επιρροή. 

Πρόσκληση για επίσκεψη στην Τρίπολη είχε λάβει ο κ. Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον νέο πρωθυπουργό της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.