Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Μισέλ ενόψει Λιβύης

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Μισέλ ενόψει Λιβύης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη διάρκεια αυτής συζητήθηκαν οι προσεχείς επισκέψεις του κ. Μισέλ την ερχόμενη εβδομάδα στη Λιβύη και στην Τουρκία, καθώς και της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Λιβύη την Τρίτη, 6 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης, θα μεταβεί στην Τρίπολη την Τρίτη 6 Απριλίου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Μεταβατικού Προεδρικού Συμβουλίου Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι και τον πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ενώ η επίσκεψή του θα σηματοδοτήσει επίσης την άμεση λειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη.

Σημειώνεται πως ο κ. Μισέλ πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Άγκυρα.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να εμπλακεί εποικοδομητικά στην άτυπη Διάσκεψη της Γενεύης, στις 27-29 Απριλίου, και ζήτησε από τον Σαρλ Μισέλ, κατά την επίσκεψη του στην Άγκυρα να υπογραμμίσει την επιτακτική ανάγκη η τουρκική πλευρά να επιδείξει «την ίδια με τη δική μας πλευρά πολιτική βούληση, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών».

Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία της παρουσίας της ΕΕ στη Διάσκεψη στη Γενεύη, αλλά και στις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις όταν αυτές επαναρχίσουν, προκειμένου να ενισχυθούν οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού και για να επιτευχθεί μια λειτουργική, βιώσιμη λύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή