Τσίπρας: Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν

Τσίπρας: Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τρόπος με τον οποίο υλοποιεί η κυβέρνηση το άνοιγμα και την επαναφορά στην κανονικότητα είναι το νέο πεδίο στο οποίο έχουν εστιάσει την κριτική τους στην Κουμουνδούρου. Ως βασικό επιχείρημα προβάλλουν ότι το Μαξίμου δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την ιχνηλάτηση της πανδημίας μέσω δωρεάν συνταγογράφησης των μοριακών τεστ. Ο Αλ. Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με την ΟΛΜΕ, με αφορμή την επαναλειτουργία των λυκείων, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οι σχολικές μονάδες ανοίγουν ακριβώς όπως έκλεισαν, σημείωσε ότι «τουλάχιστον τα αιτήματα για εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών και για αραίωση των τμημάτων, ώστε τα παιδιά να είναι σε τάξεις με μικρότερο αριθμό, θα έπρεπε να υλοποιηθούν».

Αμεση ήταν η απάντηση από το υπ. Παιδείας, που, εξαπολύοντας πυρά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι αγνοεί εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικούς και λοιπούς υπαλλήλους που έσπευσαν να υποβληθούν σε self-tests, αλλά και όσους εργάστηκαν, άοκνα και συντονισμένα, ώστε τα tests να παραδοθούν άμεσα και να είναι διαθέσιμα κατά προτεραιότητα για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Από το υπ. Παιδείας επισημαίνουν, επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας «προσπαθεί να καπηλευθεί το γεγονός ότι, ανάμεσα σε αυτά τα self-tests, που ταυτόχρονα παραγνωρίζει, βρέθηκαν περισσότερα από 600 δυνητικά θετικά δείγματα, αντί να εξάρει το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό αποφεύχθηκε η επιστροφή τους στο σχολείο, περιορίζοντας τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα».

Αναφερόμενος στις ασφυκτικές συνθήκες στις οποίες οι μαθητές καλούνται να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους από πέρυσι, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα πανεπιστήμια καλούνται να δώσουν Πανελλαδικές με ένα εκδικητικό για αυτούς και τις οικογένειές του σύστημα. Διερωτήθηκε «ποια είναι η ανάγκη να εφαρμοστεί φέτος αυτή η πολιτική για τουλάχιστον 24.000-25.000 λιγότερους εισακτέους στα πανεπιστήμια;» και συμπλήρωσε πως «τουλάχιστον η αναστολή αυτού του ψηφισμένου –κακώς κατ’ εμάς– νόμου για τη φετινή χρονιά είναι επίσης ένα αίτημα που θα πρέπει να το δει κατά προτεραιότητα η κυβέρνηση». Και για το ζήτημα της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, από το υπ. Παιδείας απάντησαν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ανέκαθεν παραπλανούσε τους υποψηφίους, που επέτρεπε να εισαχθούν στα ΑEI της χώρας με 1 και 2, ωθώντας τους σε έναν δρόμο ο οποίος δεν έχει προοπτική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή