Δένδιας: Συνάντηση με Βαρθολομαίο

Δένδιας: Συνάντηση με Βαρθολομαίο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκε ο κ. Ν. Δένδιας, όπου έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, καθώς στο Φανάρι υπάρχουν μέτρα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του τουρκικού Τύπου για την επίσκεψη Δένδια.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και συγκίνηση γι’ αυτή τη συνάντηση, ενώ μετέφερε «τους θερμούς χαιρετισμούς και τον σεβασμό του Κυρ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Δένδιας ανέφερε πως «θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του και ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Ομογένεια εδώ στην Κωνσταντινούπολη και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος».

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος τόνισε πως «οι καλές διμερείς σχέσεις ενδιαφέρουν άμεσα την υπόσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου εδώ στην Eδρα του, την ευστάθειά του και την ευημερία της Ομογενείας, διότι, καλώς ή κακώς, αυτά τα πράγματα είναι σε συνάρτηση μεταξύ τους. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Ομογένεια αισθάνονται τις επιπτώσεις των καλών ή κακών σχέσεων των δύο χωρών. Γι’ αυτό χαιρόμεθα για την επίσκεψη του εξοχοτάτου και φιλτάτου κ. υπουργού με αυτήν την προοπτική, δηλαδή την προοπτική της βελτιώσεως των σχέσεων των δύο χωρών και ευχόμεθα πλήρη επιτυχία στις επικοινωνίες του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή