«Μπλόκο» στα κορωνοπάρτι με κινήσεις αποκλεισμού πλατειών

«Μπλόκο» στα κορωνοπάρτι με κινήσεις αποκλεισμού πλατειών

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τα φαινόμενα ακραίου συνωστισμού στις πλατείες που μπορούν να λειτουργήσουν ως εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού οδηγώντας σε πισωγύρισμα σε ό,τι αφορά τα μέτρα περιορισμού.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοπάρτι στην Κυψέλη για τρίτη νύχτα – Σκουπιδότοπος η πλατεία

Μετά το «λουκέτο» στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι πλήθος κόσμου μετακινήθηκε σε άλλες πλατείες της Αθήνας σε περιοχές όπως η Κυψέλη, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι και το Περιστέρι. Ειδικότερα, τα τελευταία τρία βράδια χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη μέχρι τις πρωινές ώρες με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται και να προχωρούν ακόμη και σε καταγγελίες, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια παρέμβαση από τις αρχές.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι μία μαζική αστυνομική παρέμβαση θα οδηγούσε σε επεισόδια και σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού καθώς μετά θα ακολουθούσαν στο πλαίσιο αντίδρασης κατά των μέτρων καταστολής και διαδηλώσεις υπέρ συλληφθέντων ή προσαχθέντων. 

⇒ Διαβάστε ακόμη: Σύσκεψη στο Μαξίμου: Προβληματισμός για τα κορωνοπάρτι

Μάλιστα στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι να γίνουν ανάλογες κινήσεις αποκλεισμού παρόμοιες με αυτήν στο Παγκράτι και σε άλλες πλατείες, ενώ θα ενταθούν οι προσπάθειες να εντοπιστούν και οι διοργανωτές των κορωνοπάρτι.

Άλλωστε στο Μαξίμου σημειώνουν χαρακτηριστικά πως «είναι άλλο το αυθόρμητο και άλλο μία οργανωμένη κίνηση». 

Παράλληλα, εκτιμάται ότι στο μείγμα των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτά τα πάρτι υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να προκαλέσουν κλεφτοπόλεμο και επεισόδια με την αστυνομία.

«Επειδή η αστυνομική καταστολή δεν είναι λύση ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η κοινωνική απομόνωση τέτοιων συμπεριοφρών. Οι περισσότεροι πολίτες τηρούν τα μέτρα επομένως τώρα που οδεύουμε προς το τέλος της περιπέτειας είναι καλό να κάνουμε υπομονή και να μην εμπλακούμε σε νέες περιπέτειες», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για Πάσχα και εκκλησίες

Πελώνη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη τόνισε αναφερόμενη στο ζήτημα, ότι η αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μαζική συνείδηση και πως μια παρέμβαση σε πάρτι χιλίων ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού και επεισόδια.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες, δήλωσε πως μεταξύ των χιλιάδων ατόμων, μπορεί να υπάρχουν και ομάδες που να επιδιώκουν κλεφτοπόλεμο και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική.

Επισήμανε ότι η πλατεία Βαρνάβα αποκλείστηκε από την αστυνομία και «κάποιοι μετακόμισαν αλλού», ενώ προανήγγειλε αντίστοιχες προσπάθειες από την αστυνομία.

Ανέφερε δε ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, υπάρχει εύλογη κόπωση αλλά πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή και σχολίασε πως στην πλειοψηφία τους οι πολίτες τηρούν τα μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή