Μήνυμα Μητσοτάκη κατά την άσκηση «Ηνίοχος ’21»

Μήνυμα Μητσοτάκη κατά την άσκηση «Ηνίοχος ’21»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την εντυπωσιακή συμμετοχή 60 μαχητικών αεροσκαφών από επτά χώρες-συμμάχους της Ελλάδας ολοκληρώνεται αύριο η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος ’21». Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, σε μια σπάνια κίνηση πρωθυπουργικής παρουσίας σε μια άσκηση η οποία πραγματοποιείται με επιτυχία για περισσότερα από 30 χρόνια. Παρουσία των πρέσβεων των χωρών που πήραν μέρος στην άσκηση, του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, του αρχηγού ΓΕΑ Γιώργου Μπλιούμη, ο οποίος ως επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) αποτέλεσε τον ιθύνοντα νου του σχεδιασμού, και των αρχηγών ΓΕΣ Χαρ. Λαλούση και ΓΕΝ Στ. Πετράκη –χθες, ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών–, ήταν η περίσταση κατεξοχήν προβολής των σεναρίων που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα, εκ των προσκεκλημένων, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ πέταξε με F-16 της USAFE πάνω από τη Δυτική Ελλάδα.

Μήνυμα Μητσοτάκη κατά την άσκηση «Ηνίοχος ’21»-1
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύει τις αμυντικές δυνατότητές της και να αναβαθμίζει τις Ενοπλες Δυνάμεις της», υπογράμμισε ο Κυρ. Μητσοτάκης από την Ανδραβίδα (φωτ. ΓτΠ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ).

Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε το βήμα του «Ηνίοχου ’21» για να στείλει και μηνύματα. «Η πατρίδα μας μπορεί σήμερα τα πάντα μόνη, αλλά και ποτέ δεν είναι μόνη», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα πάντοτε θα προωθεί μια θετική ατζέντα, έχοντας ως θεμέλιο τις κοινές αξίες, τη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, τους κανόνες καλής γειτονίας και τον αμοιβαίο σεβασμό που θα πρέπει πάντα να διέπει τις σχέσεις μεταξύ σύγχρονων χωρών». 

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι «την ίδια στιγμή, δεν μπορούμε να είμαστε αφελείς. Αντιμετωπίζουμε ένα νέο σύνολο απειλών. Ο κόσμος μας είναι εξαιρετικά περίπλοκος και η γειτονιά μας, δυστυχώς, γίνεται πιο ασταθής» και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύει τις αμυντικές δυνατότητές της και να αναβαθμίζει τις Ενοπλες Δυνάμεις της».

Μήνυμα Μητσοτάκη κατά την άσκηση «Ηνίοχος ’21»-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή