ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Χαρίτσης: Μέτρα ρευστότητας και ουσιαστικής στήριξης

για τις επιχειρήσεις της εστίασης

Αλ. Χαρίτσης: Μέτρα ρευστότητας και ουσιαστικής στήριξης

Υπέρ του ανοίγματος της εστίασης με κανόνες και ουσιαστική ενίσχυση των επιχειρήσεων και εργαζομένων, τάχθηκε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Μόνο έτσι θα αποτρέψουμε χιλιάδες λουκέτα και ακόμα περισσότερους ανέργους τους επόμενους μήνες. Μόνο έτσι η επανεκκίνηση δεν θα καταλήξει σε ένα φιάσκο», τόνισε.

Ειδικότερα, σχολιάζει ότι ενώ «ο κ. Μητσοτάκης επί μέρες λοιδορούσε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, χθες έσπευσε να την υιοθετήσει».

Ωστόσο, σημειώνει πως το άνοιγμα από μόνο του δεν αρκεί και πως «οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επανέλθουν σε κανονική λειτουργία μετά από 6 ολόκληρους μήνες lockdown με το πάτημα ενός κουμπιού». 

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται «ουσιαστική στήριξη» με: Κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών. Έγκαιρη ενίσχυση της ρευστότητας προς όλους. Ρύθμιση του χρέους της πανδημίας που θα περιλαμβάνει και «κούρεμα» της βασικής οφειλής.

Επισημαίνει ότι «αυτά είναι τα μέτρα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό. Αυτά είναι τα μέτρα που έχουν ζητήσει οι ίδιοι οι φορείς του κλάδου» και σημειώνει πως «μόνο έτσι θα αποτρέψουμε χιλιάδες λουκέτα και ακόμα περισσότερους ανέργους τους επόμενους μήνες» και «μόνο έτσι η επανεκκίνηση δεν θα καταλήξει σε ένα φιάσκο».

«Να ανοίξει η εστίαση με κανόνες. Να ανοίξει η εστίαση με ουσιαστική ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων», τόνισε.