Τσίπρας: Το Πάσχα χάνεται εξαιτίας του Κυρ. Μητσοτάκη

Τσίπρας: Το Πάσχα χάνεται εξαιτίας του Κυρ. Μητσοτάκη

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και το οικονομικό επιτελείο του κόμματος. Με νέα παρέμβασή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως το Πάσχα που δεν θα μπορέσουν να χαρούν οι Ελληνες πολίτες χάνεται εξαιτίας του: «Με ρεκόρ διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ, αποφάσισε να μας πει ότι το ΕΣΥ, που δεν στήριξε, άντεξε. Με μόλις 7% του πληθυσμού εμβολιασμένο, αποφάσισε να μας πει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων δεν είχαν εμβολιαστεί. Λες και μπορούσαν να το πράξουν και δεν το επέλεξαν».

Με το βλέμμα στραμμένο σε μετρήσεις που δείχνουν πως ο κόσμος επιθυμεί το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, τρία ερωτήματα έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό:

«Βάσει ποιων επιδημιολογικών δεδομένων, αυτό που δεν μπορεί να αποφασίσει για σήμερα, προκαταβολικά αποφασίζει και ανακοινώνει για μετά το Πάσχα;

»Βάσει ποιων δεδομένων δεν εφαρμόζεται από σήμερα το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, αλλά από τη Δευτέρα του Πάσχα, αφήνοντας ακόμα δέκα μέρες περιθώριο για φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες;

»Και βάσει ποιων δεδομένων διατηρεί την ανοησία του sms για να μπορεί να βγει κάποιος για έναν περίπατο;».

Στην Κουμουνδούρου κατηγορούν την κυβέρνηση πως δεν ανοίγει την εστίαση με συγκεκριμένους κανόνες που θα καλύψουν τόσο τους επιχειρηματίες όσο και τους εργαζομένους. Κάνουν λόγο για αντιφάσεις, με τον Αλέξη Χαρίτση να σημειώνει πως «ο κ. Μητσοτάκης επί μέρες λοιδορούσε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Τελικά έσπευσε να την υιοθετήσει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρεκκλίνει καθόλου από την κατεύθυνση προσέλκυσης της μεσαίας τάξης, με την Εφη Αχτσιόγλου να ασκεί σκληρή κριτική και στα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. «Σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν μέτρα για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», τόνισε η τομεάρχης Οικονομικών, συμπληρώνοντας: «1. Δεν ρυθμίζουν τα χρέη της πανδημίας με το αναγκαίο “κούρεμα”, αναγκαία προϋπόθεση για την ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομίας. 2. Δεν προβλέπουν καμία χορήγηση ρευστότητας, ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν κεφάλαιο κίνησης, να αγοράσουν εμπορεύματα, να διατηρήσουν τις θέσεις και τις σχέσεις εργασίας».

Με κορωνίδα το θέμα των εργασιακών, στην Κουμουνδούρου έχουν κηρύξει «ανένδοτο» εναντίον της κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας, εκτιμώντας πως η επαναφορά στην κανονικότητα θα είναι καταλύτης για την αλλαγή του κλίματος. Η κ. Αχτσιόγλου υποστηρίζει πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα ωφελήσουν κυρίως και προνομιακά τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα. «Χαμηλόμισθοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι επαγγελματίες στα πρόθυρα του “λουκέτου” είναι και παραμένουν εκτός των “ραντάρ” του κ. Μητσοτάκη».

«Στήριξη των ισχυρών»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το ΚΙΝΑΛ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει μόνιμη επιλογή: τη στήριξη των μεγάλων και ισχυρών. Ακόμη και αυτά που είναι αναγκαία και το Κίνημα Αλλαγής εδώ και καιρό έχει προτείνει, όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αφορά πάλι μόνο την περίοδο 2021-2022 και αφήνει πάλι έξω τους συνταξιούχους και τους δημόσιους υπαλλήλους. Οι οποίοι θα κληθούν και πάλι από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να καλύψουν την απώλεια στα έσοδα που θα δημιουργηθεί από την πολιτική της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή