ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μητσοτάκης: Σε ισχύ τα μέτρα μέχρι να χτιστεί οριστικό εθνικό τείχος ανοσίας

«Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία απαιτείται προσοχή και τήρηση των λίγων -πλην όμως απαραίτητων- μέτρων, τα οποία θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου χτίσουμε οριστικό εθνικό τείχος ανοσίας»

Μητσοτάκης: Σε ισχύ τα μέτρα μέχρι να χτιστεί οριστικό εθνικό τείχος ανοσίας

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τη χώρα, καθώς πια μετά από πολλούς μήνες είμαστε στην ευχάριστη θέση να μειώσουμε σημαντικά τους περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών και να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ξαναπάρουν πίσω τον έλεγχο των ζωών τους, να κινηθεί η οικονομική και η κοινωνική ζωή» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Τα μεγάλα βήματα προς την κανονικότητα

«Όμως, αυτό πρέπει να γίνει με την απαραίτητη προσοχή» προειδοποίησε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «βρισκόμαστε μπροστά σε μία πραγματικότητα όπου τα κρούσματα μειώνονται σημαντικά, οι εμβολιασμοί προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα, τα self test μας δίνουν τη δυνατότητα να εντοπίσουμε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας οι οποίοι γνωρίζοντας πια ότι είναι φορείς της νόσου μπορούν να αυτοπεριορίζονται. Και να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τη διασπορά του COVID-19 με αυτόν τον τρόπο, αλλά για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία απαιτείται προσοχή και τήρηση των λίγων -πλην όμως απαραίτητων- μέτρων, τα οποία θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου χτίσουμε οριστικό εθνικό τείχος ανοσίας στην πατρίδα μας».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Self test: Μια φορά την εβδομάδα στα σχολεία – Απαραίτητο και για τις εξετάσεις στα ΑΕΙ

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «αυτό, βέβαια, ισχύει για όλη την Ελλάδα, ισχύει προφανώς και για την πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία δίνει μεγάλη έμφαση και στην εστίαση αλλά και στο άνοιγμα του τουρισμού» Υπενθύμισε, δε, ότι υποδέχθηκε το πρωί την πρωθυπουργό της Σερβίας, ενώ ανέφερε πως θα έχει συναντήσεις με όλους τους Βαλκάνιους ηγέτες.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Πώς θα ταξιδεύουμε στα νησιά από την Παρασκευή

«Είναι σημαντικοί μας πελάτες ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα και έχουμε διευκολύνει τις βαλκανικές χώρες ώστε να μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα χωρίς να χρειαστεί να υποστούν τη διαδικασία της καραντίνας από τη στιγμή που θα προσκομίσουν είτε πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ PCR ή αντιγόνου. Oπότε περιμένουμε μία σημαντική κίνηση προς τη Βόρεια Ελλάδα και προς τη Θεσσαλονίκη ξεκινώντας από αυτό το Σαββατοκύριακο» σημείωσε.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Self test: Οδηγός για τη δήλωση των αποτελεσμάτων στην πλατφόρμα self-testing.gov

Ανέφερε επίσης ότι το ενδιαφέρον του για τη Θεσσαλονίκη έχει επιβεβαιωθεί με την εξαγγελία και την υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο πρωθυπουργός και ο σήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέτασαν τρέχοντα ζητήματα της Θεσσαλονίκης και συζήτησαν για τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης, αλλά και συνολικότερα για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και προγραμματίζονται στη Βόρεια Ελλάδα.