ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Δένδια σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά εδάφη

Επίσκεψη Δένδια σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά εδάφη

Στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη θα μεταβεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εν μέσω των κλιμακούμενων συγκρούσεων στην περιοχή.

Διαβάστε σχετικά: Μπαράζ διπλωματικών επαφών Δένδια για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή 

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Αλ-Μαλίκι.

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοσέπ Μπορέλ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Tην ίδια ημέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μαΐου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Σάμεχ Σούκρι.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε νωρίτερα συνεργασία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει των επικείμενων επισκέψεων του. 

Ενόψει της επίσκεψής του στο Κάιρο, ο κ. Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι. Οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών συζήτησαν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποκλιμάκωση της ισραηλινο – παλαιστιανιακής κρίσης.

Όπως αναφέρει το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ρόλο της Αιγύπτου σε αυτό το θέμα και για τις ακούραστες προσπάθειες του Καΐρου για την επίτευξη εκεχειρίας και τον τερματισμό της παρούσας κρίσης.

Για το ίδιο θέμα, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ολλανδό ομόλογό του, Στιβ Μπλοκ.