Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση για το οργανωμένο έγκλημα

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση για το οργανωμένο έγκλημα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κύκλος των βίαιων δολοφονιών, εξαιτίας ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος, έχει ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη, με την αντιπολίτευση στο σύνολό της να δείχνει πως επιθυμεί να αντιπαρατεθεί έντονα σε αυτό το πεδίο με την κυβέρνηση. «Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει το καθήκον της. Προφανώς πρέπει να γίνουν και περισσότερα. Εχουμε εμπιστοσύνη ότι επιχειρησιακά θα κάνει τη δουλειά της και ότι οι δράστες όλων αυτών των περιστατικών θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Δεν είναι καινούργιο πρόβλημα αυτό. Το οργανωμένο έγκλημα είναι μια χωριστή περίπτωση», ανέφερε η Αριστοτελία Πελώνη στο OPEN, τονίζοντας πως τα στατιστικά στοιχεία εξακολουθούν να κατατάσσουν την Ελλάδα σε πολύ χαμηλή θέση σε ποσοστά ανθρωποκτονιών και ληστειών στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Από την Κουμουνδούρου, με αφορμή τα μαφιόζικα χτυπήματα, εξακολουθούν να αναδεικνύουν και το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, γεγονός που ανάβει ακόμα περισσότερο τα αίματα. Ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε πως «τη μέρα που είχαμε την πέμπτη μαφιόζικη εκτέλεση σε διάστημα πενήντα ημερών, η κυβέρνηση προκήρυξε διαγωνισμό για 400 ειδικούς φρουρούς στα πανεπιστήμια. Εγνοια της κυβέρνησης είναι να φιμώσει τη νεολαία, την ίδια ώρα που αδιαφορεί για το κύμα ανασφάλειας που ζει η κοινωνία». Από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν αλλαγή στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως «η αποτυχία είναι και προσωπική του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως επιχειρεί να αποπροσανατολίσει βάζοντας στο «μίξερ χωριστά ζητήματα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. «Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έψεγε την κυβέρνηση για υπερβολική αστυνόμευση κατά τη διάρκεια του lockdown και των περιοριστικών μέτρων. Τότε έλεγε να μην υπάρχει αστυνομία, τώρα ψέγει την κυβέρνηση για μη αστυνόμευση στις γειτονιές ή για το αίσθημα της ασφάλειας του πολίτη. Οπότε, ας αποφασίσει τι θέλει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Επίθεση στο Μαξίμου εξαπέλυσε και η Φώφη Γεννηματά: «Για τον κ. Μητσοτάκη ο κύριος και προφανής αντίπαλος είναι οι φοιτητές και οι διαδηλωτές. Και ας γίνεται η χώρα ξέφραγο αμπέλι για τις συμμορίες». Στο ίδιο μήκος κύματος ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την προκήρυξη των θέσεων για την πανεπιστημιακή αστυνομία, δηλώνοντας πως δεν υπάρχει η ίδια φροντίδα για το οργανωμένο έγκλημα υποβαθμίζοντας την αντιμετώπισή του.
Στην πολυμέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, κυρίαρχη θέση εξακολουθεί να έχει και ο τομέας της οικονομίας. Για το ζήτημα των πλειστηριασμών ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στο Facebook: «Χιλιάδες οφειλέτες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες και καταστηματάρχες οδηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες στην πτώχευση και η περιουσία τους σε μαζικούς πλειστηριασμούς. Ο κ. Μητσοτάκης δεν αρνείται μόνο την πρότασή μας για ρύθμιση του πανδημικού χρέους με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, αλλά αρνείται να δώσει έστω και μία ευκαιρία για τους οφειλέτες που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή