Το εργασιακό, «μητέρα των μαχών» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το εργασιακό, «μητέρα των μαχών» για τον ΣΥΡΙΖΑ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εβδομάδα που το εργασιακό εισέρχεται στη Βουλή, ο «πρωινός καφές» της Δευτέρας του Αλέξη Τσίπρα με τους πολύ στενούς συνεργάτες του δεν θα μπορούσε να έχει άλλο βασικό αντικείμενο στην ατζέντα. Το μαρτυρούσε και η παρουσία της Ολγας Γεροβασίλη, που ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο έχουν αναλάβει να οργανώσουν όλη τη δουλειά: τους ομιλητές στην επιτροπή και στην Ολομέλεια, την παρουσία των βουλευτών, αλλά και την αρμόδια ΕΠΕΚΕ που θα συγκληθεί σήμερα για να καθορίσει τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να τηρεί πολύ σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση, που θα κορυφώνεται μέχρι τις 17 του μηνός που το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί. Βέβαιη θεωρείται και η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια, καθώς στην Κουμουνδούρου αναμένουν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης να συστρατευθούν απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό το μέτωπο εκτιμούν πως θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς τη Ν.Δ., που δεν έχει λάβει, όπως υποστηρίζουν, τα μηνύματα των πολιτών για τις αλλαγές που προωθεί. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό, με τη δέσμευση πως ό,τι ψηφίστηκε στη Βουλή θα καταργηθεί. Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με την ΑΔΕΔΥ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, αναφέρθηκε στο επίμαχο εργασιακό νομοσχέδιο τονίζοντας πως, εκτός από την ουσιαστική κατάργηση του οκταώρου, οι διατάξεις του μετατρέπουν την εργασία και τους εργαζομένους σε «λάστιχα» και μάλιστα κακοπληρωμένα, ενώ τους καθιστά «παντελώς ανίσχυρους απέναντι στους εργοδότες». Με το σύνθημα «ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια», το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει οργανώσει έως τώρα στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης. Πού επενδύουν στην Κουμουνδούρου; Στο ότι το άνοιγμα των δραστηριοτήτων δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να περάσει κανένα αντιλαϊκό μέτρο χωρίς να προκληθούν κοινωνικές αντιδράσεις.

Νέα ερώτηση

Το κοινοβουλευτικό πρέσινγκ του ΣΥΡΙΖΑ προς το Μαξίμου συνεχίζεται και μετά τη μη αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσέλθει στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» και να απαντήσει στην τρεις φορές κατατεθειμένη επίκαιρη ερώτηση για την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε νέα ερώτηση για την εκτόξευση των χρεών της Ν.Δ. στα τέσσερα χρόνια της προεδρίας του. Ο κ. Τσίπρας ρωτά τον πρωθυπουργό: «Για ποιον λόγο εμφανίζεται αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων του κυβερνώντος κόμματος προς τις τράπεζες το 2020 κατά 34.285.291,72 ευρώ, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια τής δήθεν εξυγίανσης το χρέος της Νέας Δημοκρατίας αυξήθηκε κατά περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ; Ποιες είναι οι υφιστάμενες ρυθμίσεις του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων της Ν.Δ., ποιοι οι όροι και οι προϋποθέσεις των ρυθμίσεων αυτών και για ποιον λόγο αρνείται μέχρι σήμερα να τις δημοσιοποιήσει;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή