«Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία

«Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία

Δυσφορία στην Αθήνα για την αναφορά του Ζόραν Ζάεφ σε «Μακεδονία» χωρίς τον όρο «Βόρεια». Η «Κ» αποκαλύπτει την αντίδραση του Μαξίμου.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη δυσφορία της Αθήνας προκάλεσε η ανάρτηση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, που ανέφερε στο Twitter πως «βρίσκομαι στο στάδιο του Αμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», παραλείποντας το «Βόρεια» από το όνομα της χώρας του. 

Η «Κ» αποκαλύπτει την αντίδραση του Μαξίμου

Η ανάρτηση που έρχεται ως συνέχεια άλλων αντίστοιχων κινήσεων το τελευταίο διάστημα, έφθασε εντός λίγων δευτερολέπτων στο Μαξίμου, με την αντίδραση να συνοψίζεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», στη φράση «ώς εδώ και μη παρέκει».

Ενδεικτικό πως το Μαξίμου έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση του έναντι της Βόρειας Μακεδονίας είναι ότι, χθες, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, θύμισε –διόλου τυχαία– ποιες ήταν οι διαφωνίες της Ν.Δ. στη συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε επίσης

Πελώνη για Ζάεφ και «ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδόνιας»: Τον καλούμε να απέχει από διχαστική ρητορική

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο… «και βλέπουμε» η κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων που ήταν προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της «Κ». 

«Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή