ΣΥΡΙΖΑ: Η ενίσχυση Fraport ρίχνει πάλι «σκιές» στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Η ενίσχυση Fraport ρίχνει πάλι «σκιές» στην Κουμουνδούρου

Φίλης, Τσακαλώτος και Βούτσης ζήτησαν να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο που συζητήθηκε χθες στη Βουλή.

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα μια δύσκολη συζήτηση έγινε κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου φάνηκε πως οι ταυτοτικές διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν μέσα στο κόμμα και δύσκολα θα ξεπεραστούν. Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη σκιά των διαφωνιών που είχαν καταγραφεί για το Ελληνικό, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασαν ενστάσεις για το νομοσχέδιο που συζητήθηκε χθες στη Βουλή σχετικά με την ενίσχυση της Fraport εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Οι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν πως οι τόνοι σηκώθηκαν αρκετά μεταξύ του πρώην υπουργού Παιδείας και του Αλέξη Τσίπρα, καθώς στην κουβέντα μπήκαν και θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του κόμματος και τη μη συχνή συνεδρίαση των οργάνων. Τα τρία κορυφαία στελέχη ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει «κατά», με την αιτιολογία πως η χώρα πρέπει να θέτει προτεραιότητες για το πού κατευθύνει τα λεφτά της σε μια δύσκολη περίοδο, συμπληρώνοντας πως δεν μπορεί μια μεγάλη εταιρεία να χρηματοδοτείται με 177 εκατ. ευρώ τη στιγμή που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φυτοζωούν. Το θέμα της αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση είχε υπογράψει τη συμφωνία με τους παραχωρησιούχους, έβαλε η πλειοψηφία. Μάλιστα φέρεται να επισήμαναν πως αν η υπόθεση φτάσει στη διαιτησία, η εταιρεία θα δικαιωθεί εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Η συμβιβαστική λύση τού «παρών» ηρέμησε τα πνεύματα και η «προεδρική πτέρυγα» κέρδισε τελικά στην ψηφοφορία (τρεις «κατά» και τρεις απείχαν) στα συνολικά 41 μέλη του οργάνου.

Η Fraport, που συζητήθηκε εκτενώς στην αρχή της συνεδρίασης, προκάλεσε ένα εκρηκτικό κλίμα στο Πολιτικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα τα μέλη του να μην προλάβουν να αναλύσουν όλο το πλέγμα των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων. Για άλλη μια φορά στο τραπέζι έπεσε η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη και το μήνυμα που πέρασε ως αρνητής του εμβολιαστικού κινήματος. Τα στελέχη που τοποθετήθηκαν φέρεται να τόνισαν πως «κάτι πρέπει να γίνει» και ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί» αυτή η αντιεπιστημονική τακτική από τον βουλευτή Χανίων. Το γεγονός, πάντως, ότι ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε κατά την τοποθέτησή του να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Παύλο Πολάκη ηρέμησε τα πνεύματα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «ο εμβολιασμός, παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα και τις απαράδεκτες αποφάσεις της Επιτροπής, που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά δεν έχασε την ευκαιρία να θέσει σε εκλογική ετοιμότητα το κόμμα του. «Ξεπαγώνει ο πολιτικός χρόνος και ανοίγει η πολιτική αντιπαράθεση», τόνισε στα μέλη του οργάνου, συμπληρώνοντας πως «τώρα και τον επόμενο χρόνο (σ.σ. εννοώντας το επόμενο διάστημα, επισήμαναν συνεργάτες του στην «Κ»), με τα δεδομένα της ακολουθούμενης πολιτικής Μητσοτάκη, θα κριθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί της επόμενης κάλπης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή