ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιούπολη: «Θέμα τιμής» για την ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη τυχόν άλλων εμπλεκομένων

«Παρά τις ταχύτατες συλλήψεις και τις συντριπτικές απαντήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιμένει στο ψέμα και στην υποκρισία», αναφέρεται στην ανακοίνωση

Ηλιούπολη: «Θέμα τιμής» για την ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη τυχόν άλλων εμπλεκομένων

«Η ανεύρεση και σύλληψη τυχόν άλλων εμπλεκομένων είναι θέμα τιμής για την αστυνομία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την υπόθεση κακοποίησης 18χρονης στην Ηλιούπολη, τονίζοντας ότι «θα αποδοθεί δικαιοσύνη». 

Επιπλέον, σημειώνει ότι «παρά τις ταχύτατες συλλήψεις και τις συντριπτικές απαντήσεις που δόθηκαν για τον τρόπο που κινήθηκε η ΕΛ.ΑΣ.» για την εν λόγω υπόθεση, «ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιμένει στο ψέμα και στην υποκρισία».

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: 

1. Ο συλληφθείς αστυνομικός έχει τεθεί σε αργία με απόλυση από τις 19 Ιουνίου 2021 με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για εξύβριση και απειλή σε βάρος άλλου αστυνομικού. 

2. Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή αίτημα για δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του και των στοιχείων του, το οποίο ωστόσο προϋποθέτει την έκδοση σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα.

3. Στον συγκεκριμένο αστυνομικό την 26 Μαρτίου 2021 χορηγήθηκε φύλλο πορείας στο πλαίσιο ενίσχυσης της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών με συνολικά 103 αστυνομικούς.

4. Η ανεύρεση και σύλληψη τυχόν άλλων εμπλεκομένων είναι θέμα τιμής για την αστυνομία. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη.