Μέσα Μεταφοράς: Εξετάζονται εκπτώσεις για τους εμβολιασμένους

Μέσα Μεταφοράς: Εξετάζονται εκπτώσεις για τους εμβολιασμένους

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eκπτώσεις για τους εμβολιασμένους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Το υπουργείο, όπως είπε, εξετάζει να «δώσει» κίνητρα εμβολιασμού υπό τη μορφή εκπτώσεων για όσους χρησιμοποιούν τακτικά τα ΜΜΜ. «Τα 2/3 των επιβατών έχουν τις μηνιαίες ή τριμηνιαίες κάρτες μεταφοράς και σύντομα θα ανακοινώσουμε κάποιο εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όχι να τους αποκλείσουμε», ανέφερε σχετικά με όσους δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ενώ εξήγησε πως είναι «απίθανο να αποκλειστούν από τα Μέσα οι ανεμβολίαστοι ή να υπάρχουν διαφορετικοί συρμοί στο Μετρό ανάλογα με το αν έχουν κάνει ή όχι το εμβόλιο».

Διαβάστε επίσης⇒ Οδηγός επιβίβασης στα πλοία – Ποια έγγραφα είναι απαραίτητα

Σε ερώτηση για το εάν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ, απάντησε ότι θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση να γίνει κάτι τέτοιο. «Στην κυβέρνηση πιστεύουμε όχι στον εξαναγκασμό, αλλά στην πειθώ και τον κοινό νου. Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουμε λάβει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καθώς η μπροστινή πόρτα δεν ανοίγει και υπάρχει κουβούκλιο. Στο μετρό οι οδηγοί και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι απομονωμένοι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλωστε, οι περισσότεροι οδηγοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ γίνονται συνεχείς απολυμάνσεις και συχνά rapid tests στους εργαζομένους, ενώ τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί κατά 3.000. 

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή