Η πρεσβεία ΗΠΑ στην Ελλάδα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληροφορίες για επιλογή του 53χρονου Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Τζορτζ Τζέιμς Τσούνη ως επικρατέστερου για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα μετέφερε χθες το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (A.P.). Σύμφωνα με το πρακτορείο, ανάμεσα στους υποστηρικτές της υποψηφιότητας του κ. Τσούνη για την πρεσβεία της Αθήνας τάσσεται ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, εκ των σκληρών κατά της τουρκικής δράσης στην περιοχή τα τελευταία χρόνια και εκ των πρωτεργατών νομοθετικών ρυθμίσεων για την ολοένα και πιο στενή συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα – μεταξύ άλλων στον τομέα των εξοπλισμών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Ουάσιγκτον που επικαλείται το A.P., ο κ. Μενέντεζ συνέστησε τον κ. Τσούνη στον Λευκό Οίκο στο πλαίσιο των προτάσεών του με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας. Ο κ. Τσούνης είναι ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Chartwell Hotels, με μονάδες στη Νέα Υόρκη, στο Νιου Χάμσαϊρ, στην Πενσιλβάνια και στο Ρόουντ Αϊλαντ, ενώ βρίσκεται στον κατάλογο των χορηγών του Δημοκρατικού Κόμματος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή