ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς για Μύκονο και Ίο: Το πρόβλημα είναι η ασυδοσία

«Δεν δαιμονοποιούμε κανένα νησί, ούτε στοχοποιούμε κανέναν, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην κρατάνε τις αποστάσεις και να μην φοράνε μάσκες»

Χαρδαλιάς για Μύκονο και Ίο: Το πρόβλημα είναι η ασυδοσία

Οριακή είναι η κατάσταση με την πανδημία στη Μύκονο και την Ίο, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολίτικης Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικά για το νησί των ανέμων, επεσήμανε ότι παρατηρούνται νέες συρροές. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι το 46% των κρουσμάτων προέρχεται από τους εργαζόμενους στα εστιατόρια, τα κλαμπ και τα ξενοδοχεία. 

 

«Δεν δαιμονοποιούμε κανένα νησί, ούτε στοχοποιούμε κανέναν, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην κρατάνε τις αποστάσεις και να μην φοράνε μάσκες», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ τόνισε πως το πρόβλημα είναι η ασυδοσία.

Ως προς το τείχος ανοσίας, ο ίδιος είπε πως «η κυβέρνηση ελπίζει να έχει επιτευχθεί τέλη Σεπτέμβριου».

Διαβάστε επίσης⇒ Μετάλλαξη Δέλτα: Μεταδοτική όσο και η ανεμοβλογιά από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους 

Ο κ. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στον καύσωνα που πλήττει τη χώρα και αναμένεται να κορυφωθεί στις επόμενες ημέρες, διεμήνυσε ότι λαμβάνονται μέτρα και για τους εργαζόμενους.

«Είναι αυτά που προβλέπονται από τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εργασίας και της εργατικής νομοθεσίας», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τις επιχειρήσεις που έχουν εργαζόμενους εκτός γραφείων να είναι πιο χαλαρές στα ωράρια και τις συνθήκες εργασίες.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, σε σύσκεψη όλων των φορέων στις 11:30 υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θα ληφθούν αποφάσεις για τον συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων ενόψει του καύσωνα.

«Υπάρχουν τα σχεδία των Δήμων και των Περιφερειών, αλλά θα συζητήσουμε και κάποια αλλά ζητήματα», πρόσθεσε.

Τελευταίες ειδήσεις