ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: Η προετοιμασία των αθλητών είναι ευθύνη των ομοσπονδιών

aygenakis-i-proetoimasia-ton-athliton-einai-eythyni-ton-omospondion-561453145

Επικοινωνία με τον αθλητή της Άρσης Βαρών, Θοδωρή Ιακωβίδη, ο οποίος μετά την προσπάθειά του στα 96κ. των Ολυμπιακών Αγώνων, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι η προετοιμασία των αθλητών για τις μεγάλες διοργανώσεις είναι ευθύνη των ομοσπονδιών και όχι της κυβέρνησης και αποκάλυψε πως συνομίλησε με τον αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη και του ζήτησε να ξανασκεφτεί το θέμα του και να μην αποχωρήσει από τον αθλητισμό.

Διαβάστε ακόμη: Ιακωβίδης στην «Κ»: «Δεν θέλω να εκλάβουν τη συναισθηματική μου φόρτιση ως επαιτεία»

«Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τους 83 αθλητές και αθλήτριες μέλη της Ολυμπιακής ομάδος που μας εκπροσωπούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020. Εκτός από τα δάκρυα χαράς όπως αυτά του Στέφανου Ντούσκου, που μας έκαναν όλους υπερήφανους, έχουμε αυτά της λύπης και της απογοήτευσης, όπως αυτά που αγαπητού Θοδωρή Ιακωβίδη. Επικοινώνησα άμεσα μαζί του όπως μίλησα και με τον Πύρρο Δήμα. Συμφωνήσαμε με τον Θοδωρή να ξανασκεφθεί δεύτερη και τρίτη φορά την απόφασή του να διακόψει, να σταματήσει τον αθλητισμό. Συμφωνήσαμε να βρεθούμε ξανά, να βρεθούμε από κοντά αμέσως μετά την επιστροφή του και να δούμε όλες τις παραμέτρους. Και να δούμε και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλες τις δυσκολίες», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Διαβάστε ακόμη: Πύρρος Δήμας: Συγγνώμη – Aναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη

«Θέλω όμως να διευκρινίσω ότι η προετοιμασία των αθλητών είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη των εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ωστόσο η συνεργασία μας είναι στενή και θα παραμείνει στενή. Επιτρέψτε μου όμως να πω ότι τα προβλήματα στον ελληνικό αθλητισμό είναι πάρα πολλά και γι’ αυτό η αθλητική μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί πιο έντονη με μεγαλύτερη υπευθυνότητα απέναντι στην ελληνική αθλητική οικογένεια. Και κάτι ακόμη. Τώρα, που οι αθλητές έχουν φωνή πλέον στη διοίκηση των αθλητικών τους ομοσπονδιών είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστούμε και θα συνεργαστούμε στενότερα για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα, που ακούγονται ότι αντιμετωπίζουν οι αθλητές και είμαστε υποχρεωμένοι να τα αντιμετωπίσουμε. Μαζί θα κάνουμε τον αθλητικό καλύτερο», πρόσθεσε.