Β. Κικίλιας: 20 φορές μειώνεται ο κίνδυνος για τους εμβολιασμένους άνω των 60

Β. Κικίλιας: 20 φορές μειώνεται ο κίνδυνος για τους εμβολιασμένους άνω των 60

Οι εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών, εμφανίζουν 20 φορές μειωμένο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επαναλαμβάνοντας ότι εννέα στους 10 ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), είναι ανεμβολίαστοι

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών, εμφανίζουν 20 φορές μειωμένο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επαναλαμβάνοντας ότι εννέα στους 10 ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), είναι ανεμβολίαστοι.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας στάθηκε στην ανάγκη να κινητοποιηθούν οι συναρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Οι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους – Τι θα ισχύει για εργασία, εκπαίδευση, εστίαση και τεστ

Ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς, είπε ότι η συντριπτική πλειονότητα γιατρών έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσουν εμβολιάζονται και οι νοσηλευτές.

Επεσήμανε, δε, ότι «κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν», κάνοντας λόγο για ισχνή μειοψηφία.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κρας τεστ για την υποχρεωτικότητα

Συμπλήρωσε επιπλέον ότι και στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ υψηλό το ποσοστό των γιατρών, καθώς και των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί.

Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι η πολιτεία μπορεί να εντοπίσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και να τους επιβάλει πρόστιμα, καθώς και κυρώσεις που θα ανακοινωθούν σε προσεχή ΚΥΑ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Στην Κρήτη η πρώτη εκκλησία – εμβολιαστικό κέντρο

Ως προς το πόσο είναι έτοιμο το σύστημα Υγείας να αντιμετωπίσει την κατάσταση που ενδεχομένως προκύψει το φθινόπωρο, είπε ότι «το ΕΣΥ είναι έτοιμο για να δώσει ξανά τη μάχη αν χρειαστεί».

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή