Κριτική ΣΥΡΙΖΑ με «σημαία» την ελάχιστη βάση

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ με «σημαία» την ελάχιστη βάση

Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό, ο Δημ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσπάθησε να παγιδεύσει την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Αποστολάκη.

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και των υποψηφίων που έμειναν εκτός πανεπιστημίων θα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και το γεγονός ότι η Νίκη Κεραμέως διατήρησε το χαρτοφυλάκιό της στον ανασχηματισμό θα εκμεταλλευτούν στην Κουμουνδούρου για να κατηγορήσουν το Μαξίμου πως δεν κατάλαβε το λάθος του, στερώντας από χιλιάδες παιδιά την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχασε την ευκαιρία να ασκήσει κριτική στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Βουλής των Εφήβων. Αναφέρθηκε στη δύσκολη φετινή χρονιά όχι μόνο γιατί οι μαθητές έκαναν μαθήματα με τηλεκπαίδευση, «αλλά και γιατί είχαμε την πολύ αρνητική εξέλιξη με χιλιάδες μαθητές να μην περνούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση». Τόνισε πως πολλοί από τους μαθητές αυτούς «υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να είναι επιτυχόντες, πολλοί από αυτούς μάλιστα και με πολύ μεγάλους βαθμούς». Πρόσθεσε πως εξαιτίας της ελάχιστης βάσης εισαγωγής έχουν μείνει ολόκληρες σχολές χωρίς φοιτητές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν από την αρχή της πανδημίας, πέρα από τη νεολαία, να διατηρήσουν και έναν απευθείας δίαυλο επικοινωνίας με τους γονείς των μαθητών. Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά «Κανάλι Ενα», κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας πως δεν ανοίγει με τους ενδεδειγμένους όρους τα σχολεία. «Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά φέτος δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, αφήνοντας τις τάξεις με 25 παιδιά – τη στιγμή μάλιστα που όλοι λένε ότι η μετάλλαξη “Δέλτα” είναι πιο επιθετική στα παιδιά». Συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση πρέπει να αραιώσει τους μαθητές στα τμήματα ή να εξετάσει και άλλες –έκτακτες σε καιρό πανδημίας– λύσεις, όπως η λειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων πρωί – απόγευμα».

Στα «απόνερα» του ανασχηματισμού και της μη υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη, θα έχει ενδιαφέρον αν ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιλέξει να κάνει κάποια αναφορά. Αναμένεται να τονίσει πως η νέα ρύθμιση πλήττει τους σημερινούς και τους μελλοντικούς συνταξιούχους, καθώς θέτει σε πλήρη αβεβαιότητα το ύψος της σύνταξης που θα λάβουν, καταλύοντας την αλληλεγγύη των γενεών. Ο θόρυβος, πάντως, που προκλήθηκε με τον πρώην υπουργό Αμυνας δεν έχει κοπάσει και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ: «Δεν επρόκειτο για απόπειρα συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, όπως το παρουσίασε η κυβέρνηση, αλλά για ένα κόλπο, ένα επικοινωνιακό τέχνασμα μέσω του οποίου ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να παγιδεύσει την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Αποστολάκη, χωρίς να επιχειρήσει κανενός είδους πολιτική, στρατηγική, επιχειρησιακή συνεννόηση για το ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή