Γ. Οικονόμου: Δεν συμπίπτουν τα προγράμματα Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Γ. Οικονόμου: Δεν συμπίπτουν τα προγράμματα Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

«Εάν ο κ. Ερντογάν παρατείνει την παραμονή του και υποβληθεί αντίστοιχο αίτημα, θα εξεταστεί», τόνισε

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ζήτημα πιθανής συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως είχε δηλώσει ο τελευταίος, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας πως μέχρι στιγμής και όπως έχει ανακοινωθεί «τα προγράμματα των δύο ηγετών δείχνουν ότι δεν συμπίπτουν».  

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «εάν ο κ. Ερντογάν παρατείνει την παραμονή του και υποβληθεί αντίστοιχο αίτημα, θα εξεταστεί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι καινούργιο», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη: Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στη Σύνοδο Κορυφή EU MED 9, που διεξήχθη την Παρασκευή, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να υποδέχεται στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» τους ηγέτες χωρών της Νότιας Ευρώπης, καθώς και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η κυβέρνηση εκφράζει απόλυτη ικανοποίηση για τα εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα της Συνόδου όπως αυτά αποτυπώνονται τόσο στην πολιτική διακήρυξη όσο και στη Διακήρυξη της Αθήνας για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον στη Μεσόγειο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η Διακήρυξη των Αθηνών που υπογράφηκε απ’ όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες του Νότου παρουσία της προέδρου της Κομισιόν αποτελεί ορόσημο για την EUMED9. Όπως είναι γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ποιότητα ζωής όσο και για την ευημερία της κοινωνίας μας αφού ο Τουρισμός και ο πρωτογενής μας τομέας συνδέονται άρρηκτα με τη φύση», πρόσθεσε.

«Το ρολόι του κ. Τσίπρα έχει σταματήσει στο 2014»

Σχολιάζοντας την ομιλία του και τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως το βασικό συμπέρασμα από την παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, είναι «ότι δεν κατάλαβε τίποτα και τίποτα δεν έχει αλλάξει». Όπως είπε, «έδειξε αλαζονεία και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο περιβάλλον, το ρολόι του έχει σταματήσει στο 2014».

«Οποιαδήποτε απόπειρα να μας ταυτίσει με κάποια ελίτ και οποιαδήποτε αναπαραγωγή ταξικών διπόλων διαψεύδεται από την οικονομική πολιτική και της οριζόντιας υποστήριξης που δίνουμε στον ελληνικό λαό» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή