ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Υόρκη: Συνάντηση Ελπιδοφόρου – Αναστασιάδη

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο είχε στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

Ν. Υόρκη: Συνάντηση Ελπιδοφόρου – Αναστασιάδη

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο είχε στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 20 λεπτά, πραγματοποιήθηκε στην οικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Δημοκρατίας στα Η.Ε.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε στα ΜΜΕ ότι «αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού. Συνεπώς, μετά τις επεξηγήσεις, αν θέλετε, την απολογία του Σεβασμιότατου, θεωρώ ότι το θέμα έληξε».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανέφερε ότι «χαίρομαι που συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, για να επανεπιβεβαιώσουμε την ενότητα Εκκλησίας και Ελληνισμού, στην Ελλάδα, την Κύπρο, και σε όλο τον κόσμο».

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ελπιδοφόρο

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή, υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Νωρίτερα, με μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εξέφρασε τη «λύπη του» για την οδύνη που προκάλεσε στους «Κυπρίους και τους Ελληνοαμερικανούς αδελφούς του», μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την παρουσία του στα εγκαίνια του Σπιτιού της Τουρκίας, παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν και του Ερσίν Τατάρ. 

Με πληροφορίες και από Καθημερινή Κύπρου

Τελευταίες ειδήσεις