ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Τι λέει το Μαξίμου για τον επικείμενο «ανασχηματισμό»

Εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις αλλαγές στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, από τον υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη. 

epitropi-loimoxiologon-ti-leei-to-maximoy-gia-ton-epikeimeno-anaschimatismo-561523228

Εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις αλλαγές στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, από τον υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη

Όπως τονίζεται από κυβερνητικές πηγές ο σχεδιασμός αφορά τη δημιουργία ενός συμβουλευτικού οργάνου, που δεν θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη επιτροπή, η οποία, κατά τις ίδιες πηγές, θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως έως σήμερα. 

Όπως σημειώνεται, το νέο σχήμα θα αφορά συνολικά το Σύστημα Υγείας και βασικός του ρόλος θα είναι να συμβάλλει στην ευρύτερη προσπάθεια υλοποίησης του σχεδίου αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ. 

Ο καθηγητής Ζαούτης

Όπως έγραφε την Τετάρτη η στήλη «Θεωρείο» της «Κ», αν και καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης ακούστηκε για αντικαταστάτης του Παναγιώτη Αρκουμανέα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, η πραγματικότητα είναι ότι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας θα αξιοποιηθεί, αλλά όχι στον ΕΟΔΥ.

Το πλάνο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, είναι ο έμπειρος καθηγητής να τεθεί επικεφαλής της υπό σύσταση επιτροπής με ειδίκευση στις λοιμώξεις.