Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Τι λέει το Μαξίμου για τον επικείμενο «ανασχηματισμό»

Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Τι λέει το Μαξίμου για τον επικείμενο «ανασχηματισμό»

Εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις αλλαγές στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, από τον υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη. 

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις αλλαγές στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, από τον υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη

Όπως τονίζεται από κυβερνητικές πηγές ο σχεδιασμός αφορά τη δημιουργία ενός συμβουλευτικού οργάνου, που δεν θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη επιτροπή, η οποία, κατά τις ίδιες πηγές, θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως έως σήμερα. 

Όπως σημειώνεται, το νέο σχήμα θα αφορά συνολικά το Σύστημα Υγείας και βασικός του ρόλος θα είναι να συμβάλλει στην ευρύτερη προσπάθεια υλοποίησης του σχεδίου αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ. 

Ο καθηγητής Ζαούτης

Όπως έγραφε την Τετάρτη η στήλη «Θεωρείο» της «Κ», αν και καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης ακούστηκε για αντικαταστάτης του Παναγιώτη Αρκουμανέα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, η πραγματικότητα είναι ότι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας θα αξιοποιηθεί, αλλά όχι στον ΕΟΔΥ.

Το πλάνο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, είναι ο έμπειρος καθηγητής να τεθεί επικεφαλής της υπό σύσταση επιτροπής με ειδίκευση στις λοιμώξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή