ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει η Αγκυρα για τα Βαρώσια

epimenei-i-agkyra-gia-ta-varosia-561538792

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και τις υποδείξεις προς την Αγκυρα για να μην ανοίξουν τα Βαρώσια, από το πρωί της Τετάρτης οι αρχές της αυτοαποκαλούμενης «ΤΔΒΚ» υλοποιούν τις εξαγγελίες Ερντογάν – Τατάρ για άνοιγμα τμήματος της περιοχής, η οποία αντιστοιχεί στο 3,5% της έκτασης της πόλης.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Κύπρου, από το πρωί της Τετάρτης εκσκαφείς και φορτηγά επιστρατεύτηκαν και κάνουν εργασίες καθαριότητας, αναστήλωσης, χωματουργικές και διόρθωσης δρόμων και πεζοδρομίων. Εν τω μεταξύ, με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν στην Αγκυρα την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Ουάσιγκτον για την υπογραφή της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – HΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρει πως αυτές τις ημέρες δεν είναι τυχαίο ότι οι ΗΠΑ έστειλαν στη Λάρισα 15 μαχητικά F-15 με σκοπό την πραγματοποίηση ασκήσεων με τα ελληνικά μαχητικά. Η εφημερίδα δίνει έμφαση και στην παρουσία των αμερικανικών μαχητικών αλλά και στην επικείμενη παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη λόγω της συμφωνίας που θα υπογράψουν ο Νίκος Δένδιας με τον Αντονι Μπλίνκεν.