ΒΟΥΛΗ

Κ. Τασούλας: Υποδέχθηκε τους προέδρους κοινοβουλίων των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχθηκε, στον εκθεσιακό χώρο του κτιρίου της Βουλής στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, τους προέδρους των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης

k-tasoylas-ypodechthike-toys-proedroys-koinovoylion-ton-kraton-melon-toy-symvoylioy-tis-eyropis-561550447

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχθηκε, στον εκθεσιακό χώρο του κτιρίου της Βουλής στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, τους προέδρους των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη που πραγματοποιείται στις 21 και 22 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Συμβούλιο της Ευρώπης: Στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών

«Αρχίζουμε τη διάσκεψή μας με μια έκθεση που έχει τίτλο Portals/Πύλες, γιατί έχουμε την αίσθηση ότι μετά την πανδημία κάποιες πύλες ανοίγουν και μας καλούν να τις διασχίσουμε, να περάσουμε μέσα από αυτές και να μην συνεχίσουμε τον ίδιο τρόπο ζωής που είχαμε πριν την πανδημία» επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής.

Καλωσορίζοντας τους ομολόγους του, ο κ. Τασούλας επεσήμανε πως η διοργάνωση της συγκεκριμένης διάσκεψης και η άφιξή τους στη χώρα μας «συμπίπτουν με ένα σπάνιο ιστορικό έτος για την Ελλάδα, καθώς γιορτάζουμε τους δύο αιώνες από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης, του πολέμου για την απελευθέρωσή μας».

«Ξεκινάμε τη φιλοξενία μας φέρνοντάς σας σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη» υπογράμμισε ο κ. Τασούλας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο κτίριο του πρώην Δημοσίου Καπνεργοστασίου που περιήλθε στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Κοινοβουλίου πριν από περίπου είκοσι χρόνια και στην πρόσφατη συνεργασία της Βουλής με τον Πολιτιστικό Οργανισμό ΝΕΟΝ και τον ιδρυτή του Δημήτρη Δασκαλόπουλο για την αξιοποίηση του κτηρίου αυτού και τη μετατροπή πολλών χώρων του σε μια αίθουσα τέχνης, όπου φιλοξενούνται έργα 59 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

«Είναι ευτυχής συγκυρία που βρίσκονται στην Ελλάδα πολλοί πρόεδροι Κοινοβουλίων για να συμμετάσχουν σε αυτή τη Διάσκεψη η οποία θα ασχοληθεί με κρίσιμα θέματα όπως η Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον των λαών της Ευρώπης» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην έκθεση με τίτλο Portals/Πύλες, απ’ όπου ξεκινά το καλωσόρισμα των προέδρων των Κοινοβουλίων, πριν την έναρξη της Διάσκεψης, τόνισε πως μετά την τεράστια δοκιμασία της πανδημίας «θεωρούμε ότι θα διασχίσουμε αυτές τις “πύλες” και θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε τις ζωές μας με έναν διαφορετικό, πιο ρεαλιστικό και προσγειωμένο τρόπο, με άλλες αξίες, προσπαθώντας να περάσουμε προς μια νέα κανονικότητα, η οποία μπορεί να ιδωθεί μέσα από αυτά τα έργα τέχνης, που μπορούν να ερμηνευθούν με πολύ προσωπικούς τρόπους».

«Ο ελληνικός τρόπος για να ξεκινήσει μια τέτοια σοβαρή πολιτική Διάσκεψη είναι απολαμβάνοντας την τέχνη και την ελευθερία της ερμηνείας της. Απολαύστε την λοιπόν και νιώστε πιο δυνατοί για τη Διάσκεψή μας που αρχίζει αύριο, γιατί τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε και τα καθήκοντα που έχουμε ενώπιόν μας είναι πολύ σοβαρά και οι “πύλες” που έχουμε να διασχίσουμε είναι πολύ θετικές, αν μπορέσουμε να κατανοήσουμε τα νέα μας καθήκοντα» κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ακολούθησε ξενάγηση των προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην έκθεση σύγχρονης τέχνης Πύλες/Portals.

Τελευταίες ειδήσεις