Θεωρείο: Συριζαίοι κατά Παπανδρέου

Θεωρείο: Συριζαίοι κατά Παπανδρέου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοι εναντίον όλων φαίνεται πως θα είναι στην περίπτωση που πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εκλεγεί ο ΓΑΠ. Θα σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να δείτε τι έπεται. Φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρχίσει και ρίχνουν προειδοποιητικές βολές στην Κουμουνδούρου και στον Αλέξη Τσίπρα να μη… διανοηθεί να συνεργαστεί με αυτόν «που μας έβαλε στα μνημόνια». Και ακόμα είμαστε μόνο στην αρχή…  

ΓΑΠ στηρίζει ΓΑΠ  

Επειδή ΓΑΠ και ευτράπελα πάνε μαζί, να σας πω ότι μέσα στις υπογραφές που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός για την υποψηφιότητά του από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ήταν και η… δική του, η οποία βεβαίως κόπηκε καθώς δεν προβλέπεται να στηρίζεις τον εαυτό σου.  

Οι ψύχραιμοι  

Η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε να έρθει στην Ολομέλεια στις 3 Νοεμβρίου η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική. Η Ν.Δ. θα εξαντλήσει κάθε θεσμικό περιθώριο ώστε να συμπεριληφθεί στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η περίοδος 2015-19. Ο στόχος υποθέτω πως είναι να πιέσει τα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε να συμπεριληφθεί η πρότασή της, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τις ψήφους των μικρών δεν φτάνει τον αριθμό 120. Και αν δεν τα καταφέρει; Η απόφαση για δεύτερη εξεταστική είναι αυτήν τη στιγμή πλειοψηφούσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Υπάρχει όμως και μια ισχυρή μειοψηφία που λέει πως η διπλή εξεταστική εκτός της μη θεσμικότητας θα ρίξει νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ, που αναζητεί σωσίβια στην τοξικότητα. Αυτό λένε οι πιο ψύχραιμοι νεοδημοκράτες. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί.   

Δείπνα στην παραλία  

Πέντε βασικές μητροπόλεις από τις έξι –Μιλάνο, Νάπολι, Μπολόνια, Ρώμη και Τορίνο– πέρασαν στα χέρια της Κεντροαριστεράς πριν από λίγες ημέρες στην Ιταλία, με τον μεγάλο νικητή να είναι ο γραμματέας του σοσιαλιστικού κόμματος Ενρίκο Λέτα. Με αφορμή τούτο θυμήθηκα τη συμπάθεια του Αντ. Σαμαρά στον σοσιαλιστή Ιταλό, με τον οποίον συνέπεσαν για ένα διάστημα στην πρωθυπουργία. Μάλιστα, όταν ο Λέτα ερχόταν στην Ελλάδα, τον περίμενε πάντα ένα καλό δείπνο δίπλα στη θάλασσα, προσφορά του «φίλου του Αντώνη», όπως έλεγε.  

«Τι θέτε;»  

Τη γνωστή ατάκα από την ελληνική ταινία που λέει «Τι θέτε επιτέλους» την ξέρουν όλοι. Κάπως έτσι πρέπει να ένιωσε ο Σίμος Κεδίκογλου στην αρμόδια επιτροπή Περιβάλλοντος για τη Βόρεια Εύβοια, στην οποία οι εκπρόσωποι της Αριστεράς «του την έπεσαν», κατά το κοινώς λεγόμενο, τόσο για τις απευθείας αναθέσεις των αντιπλημμυρικών έργων όσο και για… καθυστερήσεις στο έργο. Ο Σίμος απάντησε ψύχραιμα λέγοντας πως δεν γίνεται να κατηγορείται η κυβέρνηση και για τα δύο, και πρέπει οι σύντροφοι να αποφασίσουν σε τι από τα δύο θα εστιάσουν την αντιπολίτευσή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή