Θεωρείο: Εμπρός… πίσω

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου (ΑΝΤ1) δεν νομίζω πως έπεισε κανέναν παραπάνω από αυτούς που είναι ήδη αποφασισμένοι να τον ψηφίσουν.

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου (ΑΝΤ1) δεν νομίζω πως έπεισε κανέναν παραπάνω από αυτούς που είναι ήδη αποφασισμένοι να τον ψηφίσουν. Παρά την προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού να μιλήσει για το μέλλον, αναπόφευκτα η επιστροφή του μεταφέρει τη συζήτηση στην τραυματική περίοδο στην οποία πρωταγωνίστησε. Εξ ου και το εύστοχο σχόλιο του Ανδρέα Λοβέρδου πως τα 4/5 της συζήτησης κινήθηκαν γύρω από το χθες, καθώς ο ΓΑΠ κουβαλά πολλά από την περίοδο διακυβέρνησής του. Και όπως έλεγαν άσπονδοι φίλοι του, «όσο βγαίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, θα υπενθυμίζονται ακόμα και εκείνα που λόγω του χρόνου τείνουν να ξεχαστούν».  

Ψύχραιμος  

Για πρώτη φορά στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκε χθες ο Χρ. Στυλιανίδης για να απαντήσει σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις του Σ. Φάμελλου. Στην πρωτολογία του έδωσε το στίγμα της προσέγγισής του, λέγοντας ότι η κλιματική κρίση δεν μπορεί να είναι πεδίο άγονης αντιπαράθεσης και χρειάζονται συναινέσεις για να έχουμε αποτελεσματική αντιμετώπιση. Αυτό δεν εμπόδισε τον Φάμελλο να τον προβοκάρει, επιχειρώντας να τον παρασύρει σε αντιπαράθεση εξαπολύοντας ακόμα και ειρωνείες. Ο υπουργός δεν «τσίμπησε» και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, κερδίζοντας την πρώτη μάχη στην ελληνική Βουλή.  

Τον «άδειασε»

Στη σελίδα 4 μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ για το τι συνέβη στο παρασκήνιο μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας και να διαπιστώσετε πως δεν υπήρξε κανένα «άδειασμα» της μιας πλευράς προς την άλλη. Για τον μόνο που μπορεί να ειπωθεί αυτό είναι για τον Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος για μία ακόμα φορά εμφανίστηκε πιο προωθημένος, όπως αποδείχθηκε, ακόμα και από την ίδια την Εκκλησία και πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης στους ναούς. Υπό αυτή την έννοια η Εκκλησία «άδειασε» τον Γεωργιάδη. Αλλά υπάρχει ένας σημαντικός αστερίσκος: ο υπουργός Ανάπτυξης απευθύνεται μονίμως σε ένα δικό του κοινό και ακόμα και τέτοιου τύπου «αδειάσματα» μάλλον δεν τον αγγίζουν πολιτικά.  

Στην Εύβοια

Μέσα στην αντιπολιτευτική παραζάλη, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε χθες μια σωστή πρωτοβουλία, επισκεπτόμενος τη Β. Εύβοια, ώστε να αναδείξει την κατάσταση εκεί και να βοηθήσει επί του πρακτέου στην επιτάχυνση των διαδικασιών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό δηλώνοντας πως είναι αδιανόητο πως «τρεις μήνες μετά από αυτή την καταστροφή ο κ. Μητσοτάκης όρισε απλά ένα πρόσωπο για να αναλάβει την ανοικοδόμηση» και δεν πήγε στην περιοχή, ενώ ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για εισόδημα έκτακτης ανάγκης για τους πληγέντες. «Οι αντιπολιτευτικές παρωπίδες δεν άφησαν τον κ. Τσίπρα να δει τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης που έχουν ληφθεί στη Β. Εύβοια», ήταν η απάντηση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρ. Τριαντόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή