ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Ενίσχυση του ΕΣΥ από τον ιδιωτικό τομέα

Οικονόμου: Ενίσχυση του ΕΣΥ από τον ιδιωτικό τομέα

Στην επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών θα προχωρήσει η κυβέρνηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αν έως τότε δεν καλυφθούν οι ανάγκες, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ήδη υπάρχει ενίσχυση του Συστήματος Υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, και στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής είπε ότι υπάρχουν στη διάθεση του ΕΣΥ 200 κλίνες στη Θεσσαλονίκη απ’ τον ιδιωτικό τομέα και 206 κλίνες στη Θεσσαλία για covid περιστατικά και 150 κλίνες στη Θεσσαλονίκη κι άλλες 150 στη Λάρισα για λοιπά περιστατικά. 

Και για την Αττική, είπε, «στη διάθεση του ΕΣΥ βρίσκονται ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα αν παραστεί ανάγκη».

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης όσον αφορά στην διαχείριση της πανδημίας, αποκλείοντας εκ νέου την πιθανότητα επιβολής lockdown, καθώς επίσης περιοριστικών μέτρων για τους εμβολιασμένους.

Έκανε λόγο για επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι εννέα στους δέκα ασθενείς στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει στο τραπέζι το ενδεχόμενο επιπλέον απαγορεύσεων σε ανεμβολίαστους για την είσοδο σε κλειστούς χώρους, είπε ότι «εστιάζουμε στο πλαίσιο που έχουμε», κάνοντας λόγο για στόχευση στην επέκταση των εμβολιασμών και στους εκτεταμένους ελέγχους.

Προσφυγικό

Όσον αφορά στο προσφυγικό και κληθείς να σχολιάσει την έννοια της «αναχαίτισης» που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι «οι πρόσφατες απαντήσεις του πρωθυπουργού ήταν κατανοητές», σημειώνοντας ότι η χώρα εφαρμόζει μια «αυστηρή μα δίκαιη πολιτική» και έχει σώσει χιλιάδες ζωές.

«Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει την μεγάλη αλλαγή που υπάρχει στην φύλαξη των συνόρων και στις συνθήκες που διαβιούν οι μετανάστες», πρόσθεσε.

Ρυθμός ανάπτυξης

«Πριν από λίγο δημοσιεύτηκαν οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2021, 2022 και 2023 για τις χώρες της ευρωζώνης και της ΕΕ. Για τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης για το 2021, 7,1% που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ρυθμός ανάπτυξης στην ευρωζώνη, με μέσο όρο 5% και σημαντικά αυξημένος από τις καλοκαιρινές της προβλέψεις», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Για το 2022 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 5,1% σημαντικά υψηλότερος από τον μέσο όρο που είναι στο 4,3% και για το 2023 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 3,6% επίσης αυξημένος με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που θα είναι στο 2,4% για την ευρωζώνη».

Όπως μάλιστα επεσήμανε: «Ταυτόχρονα οι προβλέψεις δείχνουν ότι η χώρα μας θα έχει τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη ενώ θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση της ανεργίας. Οι προβλέψεις αυτές επιβεβαιώνουν τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δικαιώνουν τη μεταρρυθμιστική μας πολιτική, επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά ότι η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο, με μια πολιτική που αποδίδει αποτελέσματα και που διαμορφώνει σταθερές βάσεις προκοπής και ευημερίας για όλους τους Έλληνες».

Ειδήσεις σήμερα

Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία – Στη μάχη και οι ιδιωτικές κλινικές

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις