ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος

Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε, από την Ολομέλεια της Βουλής, ο νέος Ποινικός Κώδικας

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και άλλες επείγουσες διατάξεις» ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, εκτός από το ΚΙΝΑΛ που ψήφισε «παρών».

Αρκετά άρθρα του νομοσχέδιου που αυστηροποιούν τις ποινές για ορισμένα ειδεχθή εγκλήματα, όπως τα σεξουαλικά εγκλήματα και οι ανθρωποκτονίες, υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το τέλος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δημιουργήθηκε σύγχυση ως προς την ψήφο του ΚΙΝΑΛ, καθώς εμφανιζόταν να ψηφίζει «Ναι» επί της αρχής, ενώ είχε ξεκαθαριστεί στην Ολομέλεια ότι η επίσημη θέση του είναι «παρών». Λίγο αργότερα διευκρινίστηκε ότι «εκ παραδρομής», ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Γιώργος Μουλκιώτης, ο οποίος αντικατέστησε σήμερα στην Ολομέλεια τον Αχμέτ Ιλχάν, είχε πατήσει λάθος κουμπί και αντί για «Παρών» ψήφισε «Ναι», επί της αρχής. Το θέμα έληξε μετά τις διευκρινήσεις που δόθηκαν, στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Κώστα Σκανδαλίδη.

Ειδήσεις σήμερα 

Βόρεια Εύβοια: 14 μελέτες για ανασυγκρότηση της περιοχής

Διεθνής Διάσκεψη για τη Λιβύη: Παρούσα η Τουρκία – Συμμετέχει για πρώτη φορά η Ελλάδα

Τετραμερής Ελλάδας, Γαλλίας, Κύπρου και Αιγύπτου στις 19 Νοεμβρίου

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις