Θεωρείο: Πρόταση-έκπληξη από Μίνα Γκάγκα για το ΕΣΥ

Θεωρείο: Πρόταση-έκπληξη από Μίνα Γκάγκα για το ΕΣΥ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαθαίνω πως την ερχόμενη Δευτέρα η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους γιατρούς – βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να τους ενημερώσει για το νέο σχέδιό της σχετικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η κυρία υπουργός έχει αρκετές ιδέες –όπως μου λένε οι ίδιες πηγές–, μεταξύ των οποίων είναι και η αξιοποίηση –με ποιον τρόπο μένει να φανεί– των αποφοίτων των ιατρικών σχολών στα νοσοκομεία, αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από το πανεπιστήμιο.  

Στην Ιστιαία ο Μητσοτάκης  

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου –όπου παρουσιάστηκε η τρίτη φάση για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας (αναλυτικό ρεπορτάζ στη σελίδα 4)–, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα επισκεφθεί την Εύβοια στις 10 με 12 Δεκεμβρίου. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι η αποστροφή με την οποία συνόδευσε την ανακοίνωση, λέγοντας πως θα πάει με συγκεκριμένο σχέδιο και «όχι απλά για την επίσκεψη», κάτι που φαντάζομαι πως πήγαινε συστημένο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προσφάτως επισκέφθηκε την περιοχή.  

Ραντεβού με την Κάμαλα

Αίτημα για συνάντηση με την Κάμαλα Χάρις έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του πρωθυπουργού στο Παρίσι, όπου θα βρεθεί στη διάσκεψη για το μέλλον της Λιβύης. Το «ναι» από πλευράς της αντιπροέδρου των ΗΠΑ είναι πολύ κοντά, μέχρι ωστόσο την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε οριστικοποιηθεί.

Πρόεδρος της εξεταστικής  

Μαθαίνω πως ο Γιάννης Κεφαλογιάννης θα είναι ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις. Ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών ήταν επιλογή του Μαξίμου, κάτι που επιβεβαιώνει πως παρά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του Μητσοτάκη.

Δίνει μάχη  

Aν υπάρχει ένα πρόσωπο που δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ είναι ο τέως περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας. Εκεί που ήταν αναπόφευκτη η πολιτική του «αποστρατεία» –μετά την ήττα από τον Νεκτάριο Φαρμάκη το 2019 στην παραδοσιακά «πράσινη» περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας–, τώρα ξαναβρήκε χαραμάδα επιστροφής. Οι πληροφορίες μου πάντως λένε ότι στόχος του δεν είναι πλέον η αυτοδιοίκηση, αλλά να εκλεγεί ξανά βουλευτής Αχαΐας. Με ΓΑΠ πρωτοεξελέγη το 2004, με ΓΑΠ, εάν κερδίσει, θέλει να το επαναλάβει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή