ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Άκυρος συναγερμός για τα σύνορα

Καθησυχαστικό εμφανίζεται το Μαξίμου ως προς τις πληροφορίες περί επιδείνωσης των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στην «Κ» ότι δεν υπάρχει θέμα επιδείνωσης της κατάστασης και πρόσθεταν ότι «είμαστε έτοιμοι όπως πάντα.

Άκυρος συναγερμός για τα σύνορα

Καθησυχαστικό εμφανίζεται το Μαξίμου ως προς τις πληροφορίες περί επιδείνωσης των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στην «Κ» ότι δεν υπάρχει θέμα επιδείνωσης της κατάστασης και πρόσθεταν ότι «είμαστε έτοιμοι όπως πάντα. Δεν υπάρχει κάτι έκτακτο».

Λίγο αργότερα από το υπ. Εθνικής Αμυνας διευκρινιζόταν ότι η συνάντηση της στρατιωτικής ηγεσίας που συγκλήθηκε χθες υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ σημειώθηκε στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων για την κατάσταση στα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Οι διευκρινίσεις από το Μαξίμου και το υπ. Εθνικής Αμυνας ήλθαν έπειτα από διαρροές περί έκτακτης σύσκεψης υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και των αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, όπου υποτίθεται τέθηκαν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας οι Ενοπλες Δυνάμεις (σε συντονισμό με ΕΛ.ΑΣ. και Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ), μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων.

Σύμφωνα με τις διαρροές, στη σύσκεψη είχε αποφασιστεί να ληφθούν περαιτέρω προληπτικά μέτρα με έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης χερσαίων και θαλασσίων συνόρων, στην αυξημένη ετοιμότητα και στην άμεση αναφορά περιστατικών από τις μονάδες της παραμεθορίου για αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.