Οπως έγινε γνωστό προσφάτως, συνομίλησε ο Νίκος Δένδιας με τον Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο ο Ελληνας ΥΠΕΞ έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια πολύ καλή διαπροσωπική σχέση. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως οι δυο τους είχαν εκτενές τετ α τετ κατά το πρόσφατο ταξίδι του ΥΠΕΞ στη Λιβύη. Εκεί, όπως έμαθα, ο Σεργκέι έκανε «παράπονα» στον Δένδια για τη μεγάλη –όπως είπε– αύξηση του αμερικανικού στρατού στην Ελλάδα. Φαντάζομαι πως αναφερόταν ειδικά στην Αλεξανδρούπολη. Ο Δένδιας απάντησε στον φίλο του πως το «αποτύπωμα» αφορά κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και σε καμία περίπτωση δεν έχει αντιρωσικό χαρακτήρα.
Λήθη στην Ιστορία
Ο τραυματισμός του Νίκου Μανιού, χθες, στο Πολυτεχνείο αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορική επέτειο, που δεν μπορεί να περάσει έτσι. Ο Μανιός ήταν παρών το 1973 στο Πολυτεχνείο. Στο κανονικό Πολυτεχνείο. Είναι εκ των κορυφαίων μορφών του αντιδικτατορικού αγώνα. Αυτοί που τον τραυμάτισαν στα 74 του έτη δεν του έκαναν απολύτως τίποτα. Τραυμάτισαν τον εαυτό τους και την επέτειο με μια συμπεριφορά που δεν μπορεί να είναι πλέον ανεκτή.
Απίστευτο αίτημα
Μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη βρέθηκε η ελληνική αποστολή κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με Βρετανούς επιχειρηματίες, χθες, στο Λονδίνο. Οι Βρετανοί ζήτησαν από τον Ελληνα πρωθυπουργό να… μεσολαβήσει για να κλείσουν ραντεβού με τον Μπόρις Τζόνσον, καθώς –όπως φαίνεται– ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν τους έχει σε ιδιαίτερη υπόληψη και δεν τους συναντά. Τα αισθήματα βεβαίως είναι αμοιβαία, καθώς μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του ΣΕΒ, Κάραν Μπιλιμόρια, έκανε ένα tweet «φωτιά» για τον Βρετανό πρωθυπουργό: ποστάροντας φωτογραφία με τον Μητσοτάκη, έγραψε πως είχε την τιμή να γνωρίσει έναν «παγκόσμιο ηγέτη» που «καταλαβαίνει και υπερασπίζεται πραγματικά τις επιχειρήσεις και την οικονομία». Το καρφί πήγαινε συστημένο στην Ντάουνινγκ Στριτ στον αριθμό 10.
Από το Μαξίμου
Ενα ξεχωριστό μήνυμα ανάρτησε στα social media η Αννα Απέργη, επικεφαλής του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, αναφερόμενη στην απώλεια της ακτιβίστριας Μαρίνας Γαλανού πριν από λίγο καιρό. Ανέφερε, συγκεκριμένα, πως το προηγούμενο διάστημα –που αντιμετώπισε και η ίδια πολλά προβλήματα υγείας– είχε τη στήριξη ανθρώπων της κυβέρνησης, όπως ο γ.γ. του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, και ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης. «Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί δίπλα στη Μαρίνα εκείνες τις πολύ δύσκολες στιγμές που πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή», επισήμανε, αποκαλύπτοντας πως το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα –που είναι αόρατη– δεν είναι απλώς επικοινωνιακό τρικ του Μαξίμου, αλλά ειλικρινές.