Υψηλοί τόνοι πριν από τις κάλπες στο ΚΙΝΑΛ

Υψηλοί τόνοι πριν από τις κάλπες στο ΚΙΝΑΛ

Εντείνεται το σκηνικό των «παράλληλων πυρών» μεταξύ των τριών βασικών μονομάχων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, τρεις ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντείνεται το σκηνικό των «παράλληλων πυρών» μεταξύ των τριών βασικών μονομάχων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, τρεις ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες.

Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο Γκάζι. Είχε προηγηθεί ένας από τους βασικούς του πυρήνες, το Ηράκλειο, από το οποίο ο ευρωβουλευτής ανέδειξε εκ νέου το δίλημμα «ανανέωση ή ανακύκλωση», σε μια σαφή αιχμή κατά των Γιώργου Παπανδρέου και Ανδρέα Λοβέρδου. Παράλληλα, πάντως, με τα νεανικά κοινά ο ευρωβουλευτής επιχειρεί να διατηρήσει την επαφή και με τις παραδοσιακές πασοκικές δεξαμενές, στοχεύοντας στο να αποτελέσει, όπως λένε από το επιτελείο του, «τη γέφυρα μεταξύ δύο γενεών, της “Aλλαγής” και της κρίσης».

Οι τρεις βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας ολοκληρώνουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες.

«Δίχτυα» στα χαμηλά ηλικιακά στρώματα, όμως, ρίχνει και ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος χθες μίλησε στην Αργυρούπολη, ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση με νέους, με την κλιματική κρίση να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο πρώην υπουργός, άλλωστε, όπως φάνηκε και από την παρουσία του στο ντιμπέιτ, επιχειρεί να αποδομήσει το ανανεωτικό πρόσημο Ανδρουλάκη. «Το ΚΙΝΑΛ να απευθυνθεί στη νεολαία, αλλά αυτό δεν γίνεται με “νεόγερους”», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, έριξε και πάλι με έμφαση το βάρος στη μάχη του πρώτου γύρου, υποστηρίζοντας πως αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, είναι πιθανό να μη χρειαστεί δεύτερη Κυριακή. Εκτίμηση που, πάντως, απέχει αρκετά από τα δημοσκοπικά δεδομένα αλλά και την αίσθηση που εκπέμπει η κούρσα. Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε τη διαφωνία του με τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη να τεθεί στο τραπέζι η κατάργηση του κανόνα της ομοφωνίας (δηλαδή του βέτο) σε θέματα εξωτερικής πολιτικής στην Ε.Ε. «Θα είναι λάθος να χάσουμε αυτό το δικαίωμα. Αν δεν το είχαμε, δεν θα είχαμε βάλει την Κύπρο στην Eνωση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Στο «Βελλίδειο» πραγματοποίησε χθες την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος θα ολοκληρώσει την καμπάνια του στη Θεσσαλονίκη, που είναι και η εκλογική του περιφέρεια. Αντίστοιχα, τις κεντρικές τους συγκεντρώσεις πραγματοποιούν απόψε στην Αθήνα οι Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης, με τον πρώτο να έχει ολοκληρώσει τις περιοδείες του και τον δεύτερο να ρίχνει την αυλαία στο Ναύπλιο, τόπο καταγωγής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή