ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: 557.000 ραντεβού τρίτης και 44.000 πρώτης δόσης από Παρασκευή έως Κυριακή

Αυξημένη κινητικότητα παρατηρείται σε ό,τι αφορά τα ραντεβού εμβολιασμών της τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη

Πιερρακάκης: 557.000 ραντεβού τρίτης και 44.000 πρώτης δόσης από Παρασκευή έως Κυριακή

Αυξημένη κινητικότητα παρατηρείται σε ό,τι αφορά τα ραντεβού εμβολιασμών της τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έπειτα από τις ανακοινώσεις της επιτροπής εμβολιασμών για χορήγηση αναμνηστικής δόσης στους τρεις μήνες, κατεγράφη έντονη κινητικότητα στο σύστημα – η εντονότερη που έχει καταγραφεί έως τώρα.

Ενδεικτικά, κατά τον κ. Πιερρακάκη, κλείστηκαν περίπου 557.000 ραντεβού τρίτης δόσης και 44.000 ραντεβού πρώτης δόσης από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή.

Ως προς τους πολίτες ηλικίας ένω των 60 ετών, από την περασμένη Τρίτη που ανακοινώθηκε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, έχουν κλειστεί 55.400 ραντεβού πρώτης δόσης.

Ψηφιοποίηση διαδικασιών

Αναφορικά με την ψηφιοποίηση των διαδικασιών, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι σήμερα θα παρουσιάσει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με συναρμόδιους υπουργούς, την ψηφιακή ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης και του αντιγράφου των αδειών οδήγησης.

Σχετικά με το γνήσιο της υπογραφής, υπενθύμισε ότι ήταν η τελευταία προσθήκη που έγινε από το υπουργείο, ενώ δήλωσε ότι «θα δώσουμε δωρεάν  650.000 ψηφιακές υπογραφές εντός του Ιανουαρίου σε στοχευμένες επαγγελματικές ομάδες, όπως δικηγόρους, συμβολαιογράφους, διαχειριστές επιχειρήσεων, λογιστές κλπ».

Ερωτηθείς για τη δυνατότητα προσθήκης της ταυτότητας και των διπλωμάτων στο wallet των κινητών τηλεφώνων δήλωσε ότι στόχος είναι η μετατροπή των κινητών τηλεφώνων σε σε στοιχείο ταυτοποίησης.

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Θα κοπάσουν σταδιακά τα κύματα της COVID-19

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr