Θεωρείο: «Παγώνει» η μονιμοποίηση των ιερέων

Θεωρείο: «Παγώνει» η μονιμοποίηση των ιερέων

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, το θέμα της μονιμοποίησης 4.000 ιερέων «παγώνει» προσώρας και παραπέμπεται για αργότερα. Στην κυβέρνηση δεν είναι αρνητικοί επί της αρχής στο εκκλησιαστικό αίτημα, αλλά, παράλληλα, θεωρούν πως δεν είναι της παρούσης το συγκεκριμένο θέμα και μπορεί να συζητηθεί σε επόμενη φάση. Το κυριότερο κριτήριο που το αίτημα μπαίνει στο συρτάρι είναι η πανδημία, που αποτελεί –αυτή τη στιγμή– την πρώτη κυβερνητική προτεραιότητα.

Τράβηγμα αυτιών

Προφανώς το μήνυμα προς την κοινωνία πρέπει να είναι πως βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε σταδιακή μεν, αλλά σαφώς επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει πανδημία. Το λέω, καθώς πολλές τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. διοργανώνουν εκδηλώσεις με μεγάλη προσέλευση, στέλνοντας το αντίθετο μήνυμα. Σε όλα η επιτυχία βρίσκεται στη μεσότητα. Εξ ου και θεωρώ απαραίτητο η Πειραιώς να τραβήξει κάποια αυτιά και να στείλει μήνυμα αυτοσυγκράτησης.

Μήνυμα Δένδια

Την ώρα που οι γείτονές μας έχουν πάρει διαζύγιο από κάθε έννοια τήρησης των ατομικών ελευθεριών, ο Νίκος Δένδιας προχώρησε χθες σε μια ιδιαίτερα συμβολική κίνηση: Στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Εβρο επισκέφθηκε τον Τεκέ του Σεγίτ Αλή Σουλτάν, που αποτελεί το δεύτερο ιερότερο προσκύνημα των αλεβιτών. Η κίνηση καταδεικνύει πως η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος που σέβεται απόλυτα μνημεία αλλά και θρησκείες που συνυπάρχουν στο έδαφός της.

Αβερωφικός

Ο Κώστας Τασούλας πάντα βρίσκει τρόπο να αναφερθεί στον πολιτικό του μέντορα, Ευάγγελο Αβέρωφ. Το ίδιο έκανε στο δείπνο που παρέθεσε στη γαλλική αποστολή, με επικεφαλής τον πρόεδρο της γαλλικής Γερουσίας, Τζεράρντ Λάρκερ, στην Πλάκα, την Πέμπτη. Ο πρόεδρος της Βουλής τους κέρασε κρασί και αφού το γεύτηκαν τους αποκάλυψε πως είναι γαλλική ποικιλία που έφερε στο Μέτσοβο ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Αβέρωφ, ο οποίος εξελέγη στην ηγεσία του κόμματος ακριβώς πριν από 40 χρόνια, στις 9.12.1981. Ο Τασούλας μάλιστα τους θύμισε πως ο Ηπειρώτης ευαπατρίδης ήταν αυτός που είχε κλείσει την πρώτη συμφωνία με τους Γάλλους για τον ερχομό τότε των Mirage F 1-CG. Και η ιστορία συνεχίζεται σήμερα με τα Rafale…

Συντήρηση

Μικρή καθυστέρηση έμαθα πως είχε η πτήση του Κ. Μητσοτάκη προς το Τελ Αβίβ, λόγω μικρού προβλήματος στο αεροσκάφος. Μετά την απαραίτητη συντήρηση, η πρωθυπουργική πτήση έφυγε κανονικά για Ισραήλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή