Θεωρείο: Ο Μπογδάνος και τα σενάρια παραίτησης

Θεωρείο: Ο Μπογδάνος και τα σενάρια παραίτησης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν είναι πλέον στην επικαιρότητα, μετά τη διαγραφή του από τη Ν.Δ., αλλά στο παρασκήνιο βρίσκεται σε κινητικότητα. Η επιστροφή του, πάντως, αυτή τη στιγμή στη Ν.Δ. μοιάζει δύσκολη, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει επανέλθει σε αντιπολιτευτική διάθεση. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο ανεξάρτητος βουλευτής είναι σε συζητήσεις για να κλείσει την υποψηφιότητά του με άλλο κόμμα, αλλά υπάρχει και άλλο σενάριο: της παραίτησης και της επιστροφής στη… μάχιμη δημοσιογραφία. Σε αυτό το σενάριο μπαίνει στη Βουλή ο πρώτος επιλαχών, ο καθ. Θόδωρος Φορτσάκης.

Το δίδυμο της νεολαίας

Ο νέος πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, Μιχ. Κατρίνης, δεν επελέγη τυχαία, καθώς αποτελεί –εδώ και πολλά χρόνια– «δίδυμο» με τον Ν. Ανδρουλάκη. Ο Κατρίνης, κατά 4 χρόνια μεγαλύτερος  –είναι 46 ετών–  ήταν ο επικεφαλής του εκσυγχρονιστικού μπλοκ της νεολαίας, ενώ το 2006, όταν προετοιμαζόταν για την κάθοδό του στην Ηλεία  –όπου εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2007 σε ηλικία 32 ετών– τον διαδέχθηκε ατύπως στην ηγεσία του μπλοκ ο Ανδρουλάκης. δεκατέσσερα χρόνια μετά, ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τοποθέτησε τον Κατρίνη «αντ’ αυτού» στην Κ.Ο. μέχρι τις επόμενες εκλογές, οπότε θα μπει στη Βουλή.

Σκέψεις για Καστανίδη

Ασφαλείς πληροφορίες της στήλης λένε πως υπήρξε σκέψη από τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ για αξιοποίηση και του Χάρη Καστανίδη, αλλά ο ίδιος δεν φαινόταν να ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο.

Οικειοθελής αποχώρηση

Μου μετέφεραν πως ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης είπε στον νέο πρόεδρο πως θα αποχωρήσει οικειοθελώς από τη θέση, καθώς –εκτός των άλλων– θέλει να πολιτευθεί. Φαβορί για τη θέση αυτή ο Στέφανος Ξεκαλάκης ή εναλλακτικά ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, αμφότεροι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μικρότερος του Τσίπρα

Η εκλογή του Ανδρουλάκη, που είναι 42 ετών, αλλάζει έπειτα από 13 χρόνια τις ηλικιακές ισορροπίες στις κομματικές ηγεσίες, καθώς είναι η πρώτη φορά, από το 2008, που ο Τσίπρας θα έχει αντίπαλο κάποιον νεότερο ηλικιακά – ο ίδιος εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού στα 34 του χρόνια. Θυμίζω πως μεγαλύτερος αρχηγός είναι ο Δ. Κουτσούμπας, ετών 66, ακολουθεί ο Γ. Βαρουφάκης που είναι 60, ο Κ. Βελόπουλος 56, ο Κ. Μητσοτάκης 53, ο Αλ. Τσίπρας 47 και πλέον Βενιαμίν είναι ο Ανδρουλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή