Θεωρείο: Δύο ξένοι στις Βρυξέλλες

Θεωρείο: Δύο ξένοι στις Βρυξέλλες

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο τους τετ α τετ σε ευρωπαϊκό έδαφος είχαν χθες Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο οποίο ο Τσίπρας συμμετέχει ως παρατηρητής. Οι δύο τους δεν αντάλλαξαν κουβέντα, πέραν των τυπικών, ενώ χαρακτηριστικό ήταν πως στην «οικογενειακή» φωτογραφία κάθονταν στις δύο άκρες. Οπως έμαθα, όμως, δεν ήταν δική τους επιλογή, καθώς υπήρχαν καρτελάκια με τα ονόματα. Συνεπώς, και οι ξένοι ξέρουν πως είναι δύο ξένοι.

Κικίλιας «αδειάζει» Λύτρα

Πηγές του υπουργείου Τουρισμού –που είναι πρώην πηγές του Υγείας– ανέφεραν πως τον περασμένο Μάιο, οπότε ολοκληρώθηκε η επιστημονική μελέτη για τις ΜΕΘ, ο τότε υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δεν είχε ενημερωθεί. Το Μαξίμου λέει ακριβώς το ίδιο, διαψεύδοντας πως η έρευνα ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. Και το ερώτημα είναι σαφές: Ποιον είχε ενημερώσει «αρμοδίως» ο καθ. Λύτρας, όπως λέει ο ίδιος; Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, πρέπει να βγει και να πει συγκεκριμένα σε ποιον ενεχείρισε την έρευνα, ώστε να απολογηθεί εκείνος. Ξέρετε, επιστημονικές μελέτες γίνονται εκατοντάδες, αλλά εάν κάποια είναι τόσο σημαντική, τότε οφείλουν να ξέρουν η κοινή γνώμη και η κυβέρνηση ποιος ήταν ο αρμόδιος που δεν την έλαβε υπ’ όψιν του.

Ενόχληση Τσιόδρα για Γκάγκα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, πάντως, άδειασε στεγνά τη μελέτη, λέγοντας πως «έχει αδυναμίες». Τούτο δεν είναι καθόλου αμελητέο για έναν καθηγητή του διαμετρήματος Τσιόδρα, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα και, όπως έμαθα, ο καθηγητής ενοχλήθηκε σφόδρα με την αντισυναδελφική τοποθέτηση της Γκάγκα.

Κάλλιο αργά

Η χθεσινή διαγραφή Κουρουμπλή από τον Τσίπρα ήταν μια σωστή κίνηση, που δίνει πόντους στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το θετικό νέο για την αξ. αντιπολίτευση. Το αρνητικό είναι πως η πρώτη διαγραφή της τσίπρειας περιόδου των τελευταίων 13 ετών έρχεται μετά τα όσα συνέβησαν στο ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα και υπό την πίεση των πρώτων δημοσκοπήσεων, που δείχνουν τον Ανδρουλάκη δημοφιλέστερο από τον πρώην πρωθυπουργό. Κάτι σαν παρακολούθημα. Εστω και έτσι η κίνηση καταγράφεται στα συν του Αλέξη.

Στα κυβικά της

Η Αλεξ. Σδούκου, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, μάλλον δεν θα παραιτηθεί από γ.γ. Ενέργειας, αφήνοντας τη φιλοδοξία της εισόδου στη Βουλή. Τελευταία, υπήρχαν γκρίνιες για το πρόσωπό της, καθώς εθεωρείτο από τους προϊσταμένους της πως υπερβαίνει τα όρια των αρμοδιοτήτων της και επιδιώκει στο υπουργείο παραπάνω έλεγχο από όσον της αναλογεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή