Θεωρείο: Τετ α τετ Ανδρουλάκη – Κύρτσου

Θεωρείο: Τετ α τετ Ανδρουλάκη – Κύρτσου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στήλη σάς έχει ενημερώσει εδώ και πολύ καιρό για τις καλές σχέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Γιώργο Κύρτσο, καθώς αμφότεροι είναι ευρωβουλευτές και συχνά πυκνά αντάλλασσαν απόψεις. Αυτή η συνήθεια φαίνεται πως συνεχίζεται καθώς, όπως έμαθα, πριν από λίγες μέρες οι δυο τους βρέθηκαν σε γνωστό στέκι του Κολωνακίου και τα είπαν για αρκετή ώρα, επιβεβαιώνοντας την αμοιβαία εκτίμηση. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο ή βρέθηκαν τυχαία.

Η εισήγηση Πλεύρη

Κατά τη χθεσινή καθιερωμένη σύσκεψη για την πανδημία, ο Θάνος Πλεύρης έκανε μία εισήγηση στον πρωθυπουργό, που αποτυπώνει και το πώς βλέπει η κυβέρνηση πλέον το θέμα της πανδημίας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας πρότεινε πως η κυβέρνηση πρέπει από τώρα να προετοιμαστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, για την περίπτωση που θα έχουμε είτε ένα νέο κύμα είτε μία νέα μετάλλαξη. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο κορωνοϊός ήδη από τον Μάρτιο, που θα αρθούν και όλα τα μέτρα, δεν θα μας απασχολεί. Οχι ότι τώρα απασχολεί και πολύ, καθώς οι πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν την πανδημία της ακρίβειας, που τους πλήττει όλους ανεξαιρέτως.

Συνεπής

Μιας και ο λόγος για την πανδημία, θυμήθηκα πως από τον περασμένο Οκτώβριο τα social media είχαν γεμίσει με… προβλέψεις πως το lockdown είναι θέμα χρόνου και απλά η κυβέρνηση δεν παραδέχεται τον σχεδιασμό της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το διέψευδε διαρκώς λέγοντας πως δεν είναι πρόθεσή του νέα καραντίνα. Και πράγματι έτσι έγινε.

Ραντεβού

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπάρξει μπαράζ συναντήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη με τους ανθυποψηφίους του στις εσωκομματικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιους από αυτούς ήδη τους έχει δει ατύπως, αλλά αυτή τη φορά οι συναντήσεις θα είναι «επίσημες».

Αξιοποίηση

Με δεδομένο πως ΓΑΠ, Λοβέρδος και Καστανίδης είναι ήδη βουλευτές, έχει ενδιαφέρον τι θα προτείνει σε Γερουλάνο και Χρηστίδη. Ο πρώην υπουργός εκτός απροόπτου θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας, ενώ εκκρεμεί η περιφέρεια που θα είναι ο Χρηστίδης. Η στήλη έχει γράψει πως τα νότια είναι η πιθανότερη επιλογή. Αλλά ο Ανδρουλάκης, δεδομένης της τηλεοπτικής εμπειρίας του Χρηστίδη στα 5 χρόνια που ήταν εκπρόσωπος, μπορεί να κερδίσει περισσότερα από τον 39χρονο πολιτικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή