Θεωρείο: Πρόσωπο – έκπληξη στο Επικρατείας  

Θεωρείο: Πρόσωπο – έκπληξη στο Επικρατείας  

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη και αν οι εκλογές γίνουν το 2023 –κάτι που είναι πιθανό– βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογικό έτος και αυτό σημαίνει πως στο παρασκήνιο οι σκέψεις με φόντο τις κάλπες είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, ένας πρωτοκλασάτος υπουργός και από τους πλέον επιτυχημένους στο έργο του έχει βολιδοσκοπηθεί για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς όταν προκηρυχθούν εκλογές ο Οικονόμου, ως βουλευτής Φθιώτιδας, είναι βέβαιο πως θα αφοσιωθεί στην περιφέρειά του. Καταλάβατε, συνεπώς, πως ο υπουργός που «παίζει» για εκπρόσωπος δεν είναι βουλευτής και αν αναλάβει τελικά την πρόκληση θα είναι υποψήφιος στο Επικρατείας και όχι στην περιφέρεια που θεωρείται πως έχει «κλειδώσει».

Μυστήριο στη Χίο

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την πολύ εντατική κινητικότητα που αναπτύχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης αρχικά στα νότια της Χίου και στη συνέχεια περί το Αγαθονήσι. Δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχές στις οποίες τους τελευταίους μήνες πετούν αδιάκοπα τουρκικά μη επανδρωμένα σκάφη, η ξαφνική κινητοποίηση πολλών σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής προξένησε το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς, η οποία, επίσης, προώθησε μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή. Η πληροφορία ότι οι Τούρκοι κάτι αναζητούσαν οδήγησε σε διάφορα υποθετικά σενάρια, ανάμεσα στα οποία και η πιθανότητα πτώσης κάποιου UAV ή μικρότερου μεγέθους drone, που μπορεί να επιχειρούσε στην περιοχή. Βέβαια, αντιτείνουν οι πιο καχύποπτοι, μπορεί η τουρκική κινητοποίηση να ήταν αντίδραση στην ελληνική. Ανεξαρτήτως του τι συνέβη, είναι απολύτως σαφές ότι οι επιχειρησιακές συνθήκες στο Αιγαίο έχουν αλλάξει από τις πτήσεις των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Στο παρασκήνιο

Οσο περνάει ο καιρός, γίνονται όλο και πιο γνωστά τα παρασκήνια από το εφιαλτικό βράδυ του χιονιά στην Αττική Οδό. Με όσα μαθαίνω, δύο υφυπουργοί έδωσαν τις ημέρες εκείνες σκληρές μάχες μαζί με τον υπουργό Στυλιανίδη ώστε να αποφευχθούν όσο το δυνατόν τα χειρότερα: ήταν ο Λευτέρης Οικονόμου του Προστασίας του Πολίτη και ο Γ. Καραγιάννης του Υποδομών.

Φρένο

Η Γιαννακοπούλου έκανε χθες κάτι που χρειαζόταν επειγόντως το ΚΙΝΑΛ, το τελευταίο διάστημα: θύμισε πως το κόμμα της δεν ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση αναζητεί νομιμοποίηση λόγω αδυναμίας στα ποσοστά της. Η βουλευτής του κόμματος θύμισε έτσι το εξής πολύ απλό: πως στα εύκολα χρόνια της πρώιμης συριζαϊκής περιόδου του 2010-14, το ΠΑΣΟΚ ήταν οι «γερμανοτσολιάδες». Τώρα, στα δύσκολα χρόνια της δημοσκοπικής δυστοπίας, θα είναι σύμμαχος; Κάπως έτσι η Γιαννακοπούλου έβαλε ένα απαραίτητο φρένο στα σενάρια και έδωσε λίγο γκάζι στο κόμμα της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή