Βουλή: Κυβερνητική ολιγωρία καταγγέλλουν τα κόμματα

Βουλή: Κυβερνητική ολιγωρία καταγγέλλουν τα κόμματα

Κριτική για αργοπορία του πρωθυπουργού που την πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός άσκησε ο Νίκος Ανδρουλάκης με γραπτή παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτική για αργοπορία του πρωθυπουργού που την πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός άσκησε ο Νίκος Ανδρουλάκης με γραπτή παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή. «Από τις αρχές του έτους έχω προτείνει μεταξύ άλλων μέτρων και την ανάγκη φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας για να μην επωμιστούν το βάρος αυτής της περιπέτειας εξ ολοκλήρου οι πολίτες και το κράτος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολλές φορές λοιδόρησε τις θέσεις μας, μολονότι από τις 8 Μαρτίου εμπεριέχονται στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υιοθετήθηκαν ήδη από άλλες χώρες όπως την Ιταλία και την Ισπανία», επισήμανε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Ο Μιχάλης Κατρίνης, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, τόνισε πως το αφήγημα της κυβέρνησης για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ πάσχει, «γιατί μια μείωση της τάξεως των 360 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, χωρίς μάλιστα στόχευση στους οικονομικά αδύναμους αλλά με οριζόντια διάσταση, είναι πολύ λίγη μπροστά στο κόστος των ανατιμήσεων και της ενέργειας, που έχουν κυριολεκτικά γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Με γραπτή δήλωση παρενέβη στην πολιτική κόντρα και ο Δημήτρης Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ προτάσσει ένα συνολικό πλέγμα μέτρων: Με κατάργηση των αντιλαϊκών έμμεσων φόρων σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα, τους οποίους εισπράττει το κράτος για να τους επιστρέψει ως “ζεστό χρήμα” στο κεφάλαιο. Με κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις ρήτρες αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ. Οσο για τον ΕΝΦΙΑ, τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τον λαό πέρα από την κατάργηση αυτού του άδικου φόρου». Για «κυβέρνηση των διαγγελμάτων και των δικαιολογιών» έκανε λόγο ο Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Ολομέλειας, μιλώντας για τρομακτικά οικονομικά λάθη. «Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια πολιτική ανατροπή, μια ρήξη. Και για αυτό απαιτείται ένα παλλαϊκό κίνημα: με την τόλμη να κατονομάζει τους ολιγάρχες που λεηλατούν τους πολίτες», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT