Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό σύνθημα τη «νέα αρχή»

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό σύνθημα τη «νέα αρχή»

Οι εργασίες του αρχίζουν αύριο το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο του Φαλήρου – Στις 15 Μαΐου η εκλογή του προέδρου και των 300 μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μηχανές στην Κουμουνδούρου έχουν ανάψει, καθώς αύριο στις 6.30 το απόγευμα, στο κλειστό γήπεδο του Φαλήρου, ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το σύνθημα για τη «νέα αρχή» του ΣΥΡΙΖΑ και την «πολιτική αλλαγή» που ετοιμάζει. Mε αυτή την αφίσα στο φόντο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καλέσει τους 5.000 συνέδρους να ξεκινήσουν μια εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου για το πρόγραμμα του κόμματος και για την ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου, που καθυστέρησε δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, είναι ο καλύτερος δυνατός. Η κυβερνητική φθορά σε συνδυασμό με την προγραμματική δουλειά που έχει γίνει τους προηγούμενους μήνες αποτελούν ευκαιρία προκειμένου το κόμμα να καταθέσει τη δική του πρόταση στην κοινωνία. Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από το συνέδριο είναι πως για να συντελεστεί η πολιτική αλλαγή που οραματίζεται, μοναδική ικανή και αναγκαία συνθήκη είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη της απλής αναλογικής. Οι πολιτικές εξελίξεις, λένε στην Κουμουνδούρου, θα αναγκάσουν όλες τις δυνάμεις να τοποθετηθούν πάνω στο ερώτημα της προοδευτικής διακυβέρνησης και στις συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργασίες του αρχίζουν αύριο το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο του Φαλήρου – Στις 15 Μαΐου η εκλογή του προέδρου και των 300 μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Τα μέχρι στιγμής δείγματα γραφής από τη διαδικασία εκλογής συνέδρων εκτιμούν πως είναι ενθαρρυντικά, καθώς πέρα από τον τριπλασιασμό των μελών από το προηγούμενο συνέδριο (61.600), 40.500 μέλη προσήλθαν στις οργανώσεις μελών για την ανάδειξη των συνέδρων. Εφόσον εγκριθούν οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα από το κορυφαίο καθοδηγητικό όργανο στις κάλπες που θα στηθούν το Σάββατο, η εκλογή του προέδρου και των 300 μελών της Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει στις 15 Μαΐου. Η πρόταση πάνω στην οποία θα κληθεί να αποφασίσει το συνέδριο είναι για την Κεντρική Επιτροπή να μπορούν να ψηφίσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που εγγράφηκαν έως τις 21 Μαρτίου, ενώ για την εκλογή προέδρου να μπορούν να προσέλθουν ακόμη και τα μέλη που θα εγγραφούν την ίδια την ημέρα της κάλπης.

Στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου έχουν ήδη αποτυπώσει τα βασικά σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα. Ο πυρήνας της, πέρα από την ανάγκη ενότητας όλων των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, θα περιγράφει τους λόγους για τους οποίους οι πολλαπλές κρίσεις –πανδημία, ακρίβεια, ενέργεια, ρωσική εισβολή– των τελευταίων τριών ετών έχουν επαναφέρει ως κυρίαρχο αίσθημα των πολιτών την ανασφάλεια. Θα επισημάνει πως το κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο δόγμα έχει χρεοκοπήσει και ότι το πολιτικό μήνυμα της Αριστεράς για την καταπολέμηση των ανισοτήτων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων – κοινών αγαθών είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή